Donald Trump amenință din nou China cu tarife vamale
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Donald Trump vrea să scoată Huawei de pe piața americană
Donald Trump vrea să scoată Huawei de pe piața americană
Președintele american, Donald Trump, a declarat că nu a renunțat la ideea de a majora la 25%, de la 10% în prezent, tarifele vamale pentru produse importate din China în valoare de 100 miliarde de dolari (176 miliarde euro). Într-un interviu pentru Wall Street Journal, el a catalogat drept ”foarte improbabil” să dea curs solicitării Beijingului de a amnăna această măsură.

”Singurul acord posibil este ca statul chinez trebuie să deschidă porțile concurenței cu Statele Unite”, a spus liderul de la Casa Albă. ”În ceea ce privește alte țări, este treaba lor”, a adăugat președintele SUA.

Trump, care ar urma să-l întâlnească pe omologul chinez, Xi Jinping, la sfârșitul acestei săptămâni la summitul G20, de la Buenos Aires, în Argentina, a subliniat că, în cazul în care negocierile cu Beijing vor eșua, el va taxa inclusiv restul produselor chineze importate pe în Statele Unite, evaluate la 267 miliarde de dolari.

”Dacă nu se va ajunge la o înțelegere, vor activa suplimentar 267 miliarde de dolari”, care vor fi taxate la 10% sau la 25%, a menționat Donald Trump, precizând că tarife vamale vor fi fi aplicate, de asemenea, ordinatoarelor portabile și iPhone-urilor de la Apple aduse din China. În opinia lui, impactul asupra consumatorilor americani va fi limitat dacă tarifele nu vor fi mai mari de 10%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel