Decizie importantă privind prețurile la energie. Documentul a fost publicat
Guvernul s-a decis în privința...
"Statele Unite menţin, desigur, o opţiune politică, cu mai multe condiţii, de a tăia toate legăturile cu China", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă, încercând, astfel, să modereze observaţiile reprezentantului pentru comerţ Robert Lighthizer din timpul audierilor sale în Congres, referitoare la relaţia Washingtonului cu Beijingul.
Lighthizer, artizanul acordului economic semnat de SUA şi China în ianuarie, a avut o intervenţie pozitivă şi optimistă în faţa congresmenilor, repetând că autorităţile chineze îşi vor respecta angajamentele, în special cele privind achiziţionarea masivă de produse agricole americane. Oficialul american şi-a susţinut afirmaţiile cu cifre, dând exemplul unor achiziţii recente, în special de bumbac, în valoare de un miliard de dolari.
Ideea întreruperii relaţiilor bilaterale "era o opţiune politică acum câţiva ani, dar nu cred că este o politică sau o opţiune rezonabilă în acest stadiu", a declarat Lighthizer. Încă de la jumătatea lunii mai preşedintele Donald Trump a ameninţat cu ruperea oricărei relaţii cu ţara asiatică şi a dat asigurări că nu mai doreşte să vorbească cu preşedintele chinez Xi Jinping.
Citește și Dezvăluiri INCOMODE. Donald Trump, descris de fostul său consilier
Fricţiunile din relaţia bilaterală au avut o influenţă negativă asupra economiei chineze şi i-au afectat serios pe fermierii americani. Semnarea unui acord era menit să stimuleze economiile celor două ţări, dar pandemia COVID-19 a lovit serios economia SUA ca urmare a încetării activităţii în mai multe sectoare economice.
Cu o populaţie intrată progresiv în carantină la jumătatea lunii martie şi prin închiderea unor întregi sectoare economice precum industria hotelieră şi a restaurantelor, SUA au intrat în recesiune. În plus, aproape 46 de milioane de americani au devenit şomeri de la jumătatea lunii martie, în condiţiile în care rata şomajului ajunsese la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani înainte de pandemie.
Donald Trump, care candidează pentru un al doilea mandat de preşedinte al SUA, promova ca principale atuuri în cursa pentru realegerea sa o creştere economică solidă în comparaţie cu alte economii avansate şi o rată bună de ocupare a locurilor de muncă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...