Două cutremure s-au produs miercuri dimineaţa. Află ce magnitudini

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
CUTREMUR în România. L-ați simțit?
CUTREMUR în România. L-ați simțit?
Cutremur în România, miercuri, 2 februarie 2022, imediat după miezul nopții. Seismul s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, potrivit Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.  

În ziua de 2 februarie 2022, la ora 00:19:38 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.7, la adâncimea de 120km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 55km NE de Ploiesti, 67km SE de Brasov, 107km N de Bucuresti, 126km V de Braila, 130km V de Galati, 132km NE de Pitesti, 138km S de Bacau, 172km N de Ruse, 180km E de Sibiu, 220km SV de Iasi, potrivit INFP.

Cel de-al doilea cutremur s-a produs la ora 03:48 la la adâncimea de 130 km. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 78 km est de Braşov, 93 km nord-est de Ploieşti, 102 km sud de Bacău, 114 km vest de Galaţi, 116 km nord-vest de Brăila, 143 km nord de Bucureşti, 165 km nord-est de Piteşti, 182 km sud-vest de Iaşi, 192 km est de Sibiu şi 208 km nord de Ruse.

De la începutul acestui an, în România s-au mai produs 31 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,4 pe Richter.

Cel mai important seism din anul precedent a fost înregistrat pe data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. Mişcarea tectonică a fost resimţită şi la Bucureşti. 

Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu, predicţii despre marele cutremur care va lovi România. "Va avea magnitudine peste 7"

Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu, personalitate marcantă în tabloul cercetării românești din domeniul seismologiei, a comentat cutremurele produse în ultima perioadă şi a realizat predicții despre un seism cu magnitudinea peste 7 cu efecte puternice care ar putea lovi România în viitorul apropiat.

De la începutul anului 2022 în România au avut loc 16 cutremure, cel mai puternic înregistrându-se ieri, 16 ianuarie la ora 15:43:12 (ora României), s-a produs în zona seismică Vrancea un cutremur mediu cu magnitudinea 4.5, la adâncimea de 145.813 kilometri.

Apple: o revoluție titanică?

Întrebat dacă în perioada următoare ne-am putea aștepta şi la alte replici cu magnitudine mai mare, prof. dr. ing. Gheorghe Mărmureanu, personalitate marcantă în tabloul cercetării românești din domeniul seismologiei, a spus:

„Eu am spus că viitorul mare cutremur este în jur de 2040, adică un cutremur cu magnitudinea de peste 7 şi ceva. Din punctul meu de vedere nu se pune problema unui cutremur catastrofal până la această dată", a spus prof. dr. ing. Gheorghe Mărmureanu la Antena 3.
„Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice"

'Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală", a spus astăzi prof. dr. ing. Gheorghe Mărmureanu pentru DCnews.ro

„Lucrurile sunt foarte relative"

'Am scris numeroase cărți pe această temă, acolo am arătat în detaliu. De exemplu, a fost un cutremur în 1802, cel mai mare ca anvergură, dar nu a murit nimeni. S-a simțit de la Moscova până la Cairo. Este adevărat că au căzut foarte multe biserici și clădiri. Și, din aceste motive, vă spun că lucrurile sunt foarte relative.', a concluzionat profesorul Mărmureanu, potrivit Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

România are aprobată prima tranșă
Românii acceptă să se îndatoreze pentru a avea aceste obiecte
Bărbat, la păcănele / Foto: Freepik
Boabe de cacao / FOTO: Freepik
Bancă / Foto: Unsplash
Mineri / Foto: Arhivă
e-Commerce / Foto: Freepik
Steagul Canadei / Foto: Freepik
Edward Coristine / Foto: Reddit
Inteligența artificială / FOTO: Freepik

Cele trei revoluții care au precedat intrarea în scenă a IA

Anticipată ca o nouă „revoluție industrială”,...

Bursa / sursa foto: Pexels.com
Achiziție locuință
Donald Trump și Elon Musk / Foto: Captură video
Meta / Ilustrație: Oana Pavelescu
Militar NATO supraveghează apele Mării Baltice / Foto: NATO / Flickr
Tesla / FOTO: Unsplash
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații la începutul zilei

Vă aducem o nouă selecție a celor mai semnificative...

Cristian Popa, BNR
Elon Musk, avertisment: O recesiune este inevitabilă
Simulatorul NuScale Energy Exploration Center
Impozite și taxe / Foto: Freepik

Revine o veche taxă. Un oficial explică de ce este necesară

Guvernul pregătește reintroducerea unei taxe pe poluare...

Morgan Stanley / Foto: Morgan Stanley

Decuplare istorică de la rețeaua electrică a Moscovei

Lituania, Letonia și Estonia au început sâmbătă...

Play Station / Foto: Freepik
Tesla /FOTO: Unsplash
Fabrică Boeing

India salvează marile companii auronautice?

Industria aeriană din India se află într-o expansiune...

TVA
Mașini / Sursa foto: Freepik.com / @tongstocker1987
Pe telefon / FOTO: Freepik
Euro / Foto: Freepik

Salariul minim european, modificat. Cum se calculează

Guvernul României a adoptat pe 6 februarie o hotărâre...


pixel