Duma de Stat pregăteşte impozite mai mari pentru ruşii care au părăsit ţara
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Duma de Stat pregăteşte impozite mai mari pentru ruşii care au părăsit ţara
Duma de Stat pregăteşte impozite mai mari pentru ruşii care au părăsit ţara
Preşedintele camerei inferioare a parlamentului rus, Viaceslav Volodin, a declarat că Duma de Stat pregăteşte o lege pentru a introduce impozite mai mari pentru oamenii care au părăsit ţara, aşa cum au făcut-o mulţi de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, transmite duminică Reuters.

"Este corect să se anuleze avantajele pentru cei care au părăsit Federaţia Rusă şi să se introducă o cotă de impozitare mai mare pentru ei. Lucrăm la schimbările corespunzătoare ale legislaţiei", a scris Volodin pe aplicaţia Telegram.

Numărul ruşilor care au părăsit ţara de la începutul războiului nu este clar, notează Reuters. Până la începutul lui octombrie, unele mass-media locale relataseră că nu mai puţin de 700.000 de ruşi au fugit din Federaţia Rusă după anunţul din septembrie a unei mobilizări parţiale a nu mai puţin de 300.000 de recruţi. La acea vreme, regimul de la Moscova a respins această cifră.

În Rusia, impozitul pe venit, în valoare de 13%, este dedus automat de către angajatorii locali. Ruşii care lucrează în străinătate şi au rezidenţă fiscală trebuie să plătească impozitul în mod independent, conform Serviciul Fiscal Federal al Rusiei.

"Este complet de înţeles de ce au fugit", a spus Volodin. "Cei care şi-au dat seama că au făcut o greşeală s-au întors deja. Restul ar trebui să înţeleagă: marea majoritate a societăţii nu le susţine acţiunea şi crede că ei şi-au trădat ţara, rudele şi prietenii", a conchis el, potrivit Agerpres.

Obiceiul de consum în SUA, modificat din cauza inflației

Cheltuielile de consum, care reprezintă mai mult de două treimi din activitatea economică din SUA, au crescut cu 0,1% în luna noiembrie. Banca centrală a SUA încearcă să încetinească cererea în timp ce luptă pentru a readuce inflația la ținta de 2%.

Cheltuielile consumatorilor din SUA au crescut în noiembrie, în timp ce inflația anuală a crescut la cel mai lent ritm din ultimele 13 luni, dar probabil că cererea nu s-a diminuat atât suficient de repede pentru a descuraja Rezerva Federală să conducă ratele dobânzilor la niveluri mai ridicate anul viitor. Încetinirea activității economice în 2023, pe fondul creșterii costurilor îndatorării, a fost semnalată și de alte date de la Departamentul de Comerț vineri, care arată un câștig modest în comenzile de bunuri de capital fabricate local luna trecută. Banca centrală a SUA încearcă să încetinească cererea pentru orice, de la locuințe la forță de muncă, în timp ce luptă pentru a readuce inflația la ținta de 2%.

„Economia se mișcă în direcția corectă din perspectiva Fed, dar nu suficient de repede”, a declarat Gus Faucher, economist șef la PNC Financial din Pittsburgh, Pennsylvania. Cheltuielile de consum, care reprezintă mai mult de două treimi din activitatea economică din SUA, au crescut cu 0,1%, după ce au crescut cu 0,9% în octombrie. Economiștii chestionați de Reuters au estimat că cheltuielile de consum vor crește cu 0,2%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel