Ecommerce Europe salută discuțiile din Consiliu privind condițiile de concurență echitabile în comerțul electronic
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Astăzi, miniștrii UE s-au reunit în cadrul Consiliului COMPET pentru a discuta dezvoltarea unei abordări unificate privind aplicarea standardelor UE în domeniul comerțului electronic. Preocupările exprimate de statele membre sunt împărtășite de noi și de membrii noștri. Aplicarea riguroasă a standardelor UE este esențială.

„Ne bucurăm să constatăm că un număr tot mai mare de părți interesate analizează problema condițiilor de concurență echitabile între jucătorii din comerțul electronic cu sediul în UE și cei din afara UE. Astăzi, a fost rândul Consiliului COMPET, care a simțit urgența de a discuta și reflecta asupra unei abordări unificate în ceea ce privește aplicarea standardelor UE în domeniul comerțului electronic. Un sentiment de urgență care este puternic împărtășit de Ecommerce Europe și de membrii săi.

Împreună, am pledat pentru condiții de concurență echitabile și pentru aplicarea eficientă a legislației UE față de toți actorii din comerțul electronic activi pe piața unică a UE, indiferent de locul în care își au sediul”, a declarat Luca Cassetti, secretar general al Ecommerce Europe.

Companiile cu sediul în UE se confruntă cu sarcini de reglementare semnificative, cu costuri ridicate de conformare generate de norme complexe și adesea inconsecvente în întregul bloc. Ca urmare, acestea se luptă să concureze pe picior de egalitate atunci când unii concurenți din afara UE vizează consumatorii europeni cu un nivel discutabil de conformare la normele UE și naționale, în special în ceea ce privește protecția consumatorilor, siguranța produselor, protecția datelor și așa mai departe. Problema constă, de asemenea, în aplicarea deficitară a legislației deja existente de către autoritățile competente din Uniune, care adesea nu dispun de resurse și de coordonare la nivelul UE.

Cadrul de reglementare existent oferă deja instrumente pentru ca autoritățile să acționeze și să impună măsuri adecvate acum, astfel încât să combată potențialele prejudicii aduse consumatorilor. Prin urmare, solicităm factorilor de decizie, la nivel național și la nivelul UE, să stimuleze aplicarea legii, să faciliteze o cooperare mai strânsă între autoritățile competente din întreaga Uniune și să asigure toate mijloacele necesare pentru a controla activitățile actorilor din afara UE cu aceeași minuțiozitate ca în cazul companiilor deja stabilite și care își desfășoară activitatea în UE.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să citiți scrisoarea noastră deschisă pe această temă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Dunărea la Baziaș
Lapte / FOTO: Freepik
Bursa de la București / FOTO: Facebook
China / FOTO: Freepik

În Asia, influența Chinei bate pasul pe loc

Ponderea Washingtonului rămâne predominantă în Asia,...

Banca Transilvania
BASF / FOTO: Wikipedia
Lingouri de argint
Inundații la Budapesta

Vârful viituri pe Dunăre va fi atins pe 2 și 3 octombrie

Directorul general al Administraţiei Naţionale Apele...

BERD
Bursa din Hong Kong / FOTO: Wikipedia
Port comercial / FOTO: Freepik

Ce face Rusia pentru a intra pe noi piețe de cereale

A elaborat un plan concret și ambițios pe care se pare...

Câmp petrolier
Euro / sursa foto: Freepik.com

Franţa se împrumută la dobânzi mai mari decât Spania

Așa ceva nu s-a mai întâmplat în ultimii 18 ani. 

Curs valutar. Pexels.com
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/birou-masa-de-lucru-laptop-barba-i-6803551/
Spania / sursa foto: Freepik.com
Întâlnirea ministrului Sebastian Burduja cu delegația din Emiratele Arabe Unite
ANCOM
Elveția

pixel