Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Livrările din China au crescut cu 1,5% în valoare față de aceeași perioadă din anul precedent, conform datelor vamale, marcând o revenire după prima contracție înregistrată în luna martie. Importurile, la rândul lor, au înregistrat o creștere de 8,4%, depășind așteptările analiștilor și inversând tendința de scădere înregistrată în luna precedentă.
Analiștii consideră că această revenire ar putea fi influențată de o serie de măsuri de sprijin adoptate în ultimele luni, menite să stabilizeze încrederea fragilă a investitorilor și a consumatorilor. Cu toate acestea, există încă incertitudini cu privire la sustenabilitatea acestei redresări economice.
Huang Zichun, economist pentru China la Capital Economics, a subliniat că, după ajustarea pentru modificările prețurilor de export și caracterul sezonier, volumele de export au rămas în mare parte neschimbate față de luna martie.
În primul trimestru al anului, atât importurile, cât și exporturile au crescut cu 1,5% față de aceeași perioadă a anului precedent, însă datele slabe din luna martie au stârnit îngrijorări cu privire la sustenabilitatea acestei creșteri.
Beijingul se confruntă cu provocări multiple, inclusiv inflația de consum, prețurile de producție și împrumuturile bancare, care indică o economie fragilă. O criză imobiliară prelungită continuă să fie o povară pentru încrederea generală, generând apeluri pentru mai multe măsuri de stimulare economică.
Luna trecută, agenția de rating Fitch a redus perspectiva ratingului de credit suveran al Chinei la negativă, în timp ce Politburo al Partidului Comunist a promis intensificarea sprijinului economic printr-o politică monetară prudentă și politici fiscale proactive.
Cu toate acestea, obiectivul de creștere economică pentru 2024, stabilit la aproximativ 5%, ar putea fi o provocare fără precedent fără un sprijin substanțial.
Acțiunile chinezești au înregistrat creșteri joi, reflectând optimismul generat de datele comerciale. Cu toate acestea, analiștii avertizează că există încă provocări majore de abordat în ceea ce privește excesul de capacitate de producție și presiunile din sectorul imobiliar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...