Urmărește dezbaterea live

Economia Germaniei NU MAI POATE! Estimările specialiștilor sunt sumbre
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Veștile nu sunt bune
Veștile nu sunt bune
Creşterea Germaniei, cea mai importantă economie europeană, ar putea să fie sub estimări anul acesta, iar sporirea numărului de cazuri de coronavirus ar putea afecta în toamnă activitatea economică, se arată în raportul lunar publicat luni de Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank), transmite Reuters.

PIB-ul Germaniei ar urma să înregistreze o creştere de 3,7% în 2021 şi de 5,2% în 2022 dar redresarea din ultimele săptămâni a fost mai timidă decât se previziona şi va afecta probabil datele de la finalul anului, a avertizat Bundesbank. În vară, economia germană s-a bucurat de o creştere robustă, serviciile beneficiind de atenuarea restricţiilor, în urma scăderii numărului de infecţii, ceea ce a sporit veniturile din turism.

Dar în toamnă ar putea fi introduse noi restricţii, dacă va creşte numărul de cazuri, deşi ele nu vor fi atât de stricte ca în 2020, ţinând cont de progresele înregistrate în campania de vaccinare din Germania, apreciază Bundesbank.

"Varianta Delta şi declinul ritmului vaccinării ar putea duce din nou la restricţii, care vor afecta în toamnă activitatea economică", susţine Banca Centrală a Germaniei.

Analiştii apreciază că ponderea mare ocupată de industrie a ajutat economia germană să treacă mai bine prin pandemie comparativ cu majoritatea economiilor importante din zona euro dependente de turism, care abia cum încep să recupereze decalajul şi deja se confruntă cu noi restricţii de călătorie pe fondul unui nou val de infecţii.

Citește și Criză pe piața muncii: Posturi vacante, plătite cu salarii de 3.000 de euro

La finele lunii aprilie, Guvernul de la Berlin şi-a îmbunătăţit previziunile de creştere pentru acest an până la un avans al PIB de 3,5%. Luna trecută însă, ministrul Economiei, Peter Altmaier, s-a arătat chiar mai optimist, apreciind că Germania ar putea înregistra în acest an o creştere economică de până la 4%.

Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul UE, Germania este principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una dintre primele trei destinaţii pentru 22 de state membre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel