Elena Cristian: Când românii se plâng de prețuri, ministrul începe să mănânce
Autor: DCBusiness Team | 29 apr 2022, 15:37
Elena Cristian
Elena Cristian
Analistul economic Elena Cristian critică una dintre cele mai recente afirmații ale ministrului Agriculturii Adrian Chesnoiu. 

După ce actualul ministru al Agriculturii a declarat că că românii nu se vor confrunta cu o criză alimentară și că a găsit soluția pentru a evita risipa de alimente, Elena Cristian a replicat: ”În anii de presă, mulți, am tot întâlnit politicieni rupți de realitate. Cei mai mulți sunt așa. Dar unii se străduiesc în fel și chip să iasă din pluton. Și nu în direcția bună. Azi, a venit rândul ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu”.

Mai departe, analistul explică: ”Acesta chiar nu înțelege că prețurile la alimentele, și nu numai, au luat-o razna. Că românii nu-și mai permit unele produse. Că ceea ce cumpărau acum 6 luni cu 200 lei costă acum 400 lei. Vine cu un sfat ”la mișto”, așa cum pare să ia și funcția pe care o deține: Mâncaţi înainte de a merge la cumpărături. Declarația sună așa: „Înainte să merg să fac cumpărături, mănânc. Când mergi la cumpărături și îți e foame, ai cumpăra jumătate de magazin”. E drept, domnule ministru, dumneavoastră ați putea cumpăra jumătate de magazin....Că vă permiteți. Cei mai mulți dintre români, nu....#taraguvernantilorhabarnisti”.

Nu este pentru prima oară când ministrul Agriculturii se încurcă în declarații când vine vorba de prețurile alimentelor și stocurile existente, fără a prezenta, însă, cifre clare în acest sens. Mai mult, folosește cifre de anul trecut pentru a creiona imaginea anului în curs.

„Nu avem de ce să ne temem unei crize alimentare și o spun cu responsabilitatea. Trebuie să facem diferența între o criză alimentară care este definită de lipsa alimentelor la raft, adică o penurie de alimente, și o criză a disponibilității și a posibilității populației de a avea acces la acele alimente. Sunt două lucruri total distincte. Într-o țară în anul 2021 s-a aruncat la gunoi două miliarde de kilograme de alimente putem vorbi de risipă alimentară”, spune Adrian Chesnoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an

Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima,...

Bani pentru polițiști. S-au schimbat datele problemei

Este un termen care a fost prelungit, până acum, de trei...

Codul muncii. Se introduc noi tipuri de contracte de muncă

Codul muncii se modifică și apar noi tipuri de contracte...

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crossuri externe