Elena Cristian: Când românii se plâng de prețuri, ministrul începe să mănânce
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Elena Cristian
Elena Cristian
Analistul economic Elena Cristian critică una dintre cele mai recente afirmații ale ministrului Agriculturii Adrian Chesnoiu. 

După ce actualul ministru al Agriculturii a declarat că că românii nu se vor confrunta cu o criză alimentară și că a găsit soluția pentru a evita risipa de alimente, Elena Cristian a replicat: ”În anii de presă, mulți, am tot întâlnit politicieni rupți de realitate. Cei mai mulți sunt așa. Dar unii se străduiesc în fel și chip să iasă din pluton. Și nu în direcția bună. Azi, a venit rândul ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu”.

Mai departe, analistul explică: ”Acesta chiar nu înțelege că prețurile la alimentele, și nu numai, au luat-o razna. Că românii nu-și mai permit unele produse. Că ceea ce cumpărau acum 6 luni cu 200 lei costă acum 400 lei. Vine cu un sfat ”la mișto”, așa cum pare să ia și funcția pe care o deține: Mâncaţi înainte de a merge la cumpărături. Declarația sună așa: „Înainte să merg să fac cumpărături, mănânc. Când mergi la cumpărături și îți e foame, ai cumpăra jumătate de magazin”. E drept, domnule ministru, dumneavoastră ați putea cumpăra jumătate de magazin....Că vă permiteți. Cei mai mulți dintre români, nu....#taraguvernantilorhabarnisti”.

Nu este pentru prima oară când ministrul Agriculturii se încurcă în declarații când vine vorba de prețurile alimentelor și stocurile existente, fără a prezenta, însă, cifre clare în acest sens. Mai mult, folosește cifre de anul trecut pentru a creiona imaginea anului în curs.

„Nu avem de ce să ne temem unei crize alimentare și o spun cu responsabilitatea. Trebuie să facem diferența între o criză alimentară care este definită de lipsa alimentelor la raft, adică o penurie de alimente, și o criză a disponibilității și a posibilității populației de a avea acces la acele alimente. Sunt două lucruri total distincte. Într-o țară în anul 2021 s-a aruncat la gunoi două miliarde de kilograme de alimente putem vorbi de risipă alimentară”, spune Adrian Chesnoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel