Elon Musk, amenințat de ruși: ”Trebuie să răspunzi!”
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Elon Musk, despre planul de salvare a rasei umane: Se află acum în stadiul final de finalizare
Elon Musk, despre planul de salvare a rasei umane: Se află acum în stadiul final de finalizare
Elon Musk, CEO-ul Tesla, nu s-a temut niciodată să își înfrunte adversarii în mod public însă acum lucrurile s-au schimbat.

Când a început invazia rusă în Ucraina, la 24 februarie, Elon Musk a fost primul director executiv al unei multinaționale care a susținut Ucraina. Musk nu numai că a ales în mod clar Kievul, dar a trimis în Ucraina și terminalele Starlink, serviciul de conectare la internet prin satelit al companiei sale aerospațiale SpaceX. Starlink nu numai că le permite ucrainenilor accesul independent la internet, dar serviciul permite țării să păstreze legătura cu lumea exterioară. Starlink este utilizat în special în zonele bombardate de Rusia.

De asemenea, serviciul ajută autoritățile ucrainene în războiul comunuicațiilor împotriva Moscovei. Musk l-a provocat și pe președintele Putin, propunându-i un duel cu acesta pentru a pune capăt acestui război. Până la 6 mai, peste 3.150 de civili au fost uciși, nenumărate clădiri au fost bombardate. 

Dacă voi muri

Aproape 5,8 milioane de ucraineni, adică aproximativ 14% din populația țării, au devenit refugiați după ce au fugit în țările vecine.

Sprijinul acordat de Musk Ucrainei i-a adus critici din partea unor loialiști ai lui Putin, care l-au înjurat. Dar criticile par să se fi transformat acum în amenințări la adresa vieții miliardarului. Magnatul a și postat pe contul său de Twitter un mesaj din partea lui Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale ruse Roscosmos.

"@Rogozin a trimis asta presei ruse", a scris Musk pe Twitter pe 8 mai. El a postat apoi o captură de ecran a unui text în limba rusă care ar fi mesajul trimis presei ruse de Rogozin.

Potrivit traducerii realizate de TheStreet, acest text conține amenințări la adresa vieții lui Musk.

"Din mărturia șefului de stat major capturat al Brigăzii 36 de pușcași marini a Forțelor Armate ale Ucrainei, colonelul Dmitri Kormyankov, rezultă că echipamentul de abonare la sol al companiei de sateliți Starlink Elon Musk a fost livrat militanților Batalionului Nazist Azov și pușcașilor marini ai Forțelor Armate ale Ucrainei la Mariupol cu elicoptere militare", a scris Rogozin.

"Potrivit informațiilor noastre, livrarea și transferul către Forțele Armate ale Ucrainei a cutiilor PO pentru recepționarea și transmiterea internetului de la Starlink a fost efectuată de Pentagon."

Prin urmare, concluzionează el că "Elon Musk este astfel implicat în aprovizionarea forțelor fasciste din Ucraina cu comunicații militare".

Urmează apoi amenințarea la adresa lui Musk căruia Rogozin spune că va trebui să răspundă direct

"Elon, la așa ceva va trebui să răspunzi cu maturitate, Elon, nu să faci pe prostul".

În 2014, Rogozin a fost vicepremier. La acea vreme, Rusia lansase prima sa incursiune în Ucraina, cucerind Crimeea. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel