Elon Musk, dat în judecată pentru sifonarea de fonduri
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Visul SUPREM al lui Elon Musk! Greu de realizat
Visul SUPREM al lui Elon Musk! Greu de realizat
Directorii Tesla Inc., inclusiv Elon Musk, și-au acordat pachete generoase de compensții, în ultimii trei ani, prin care s-au sifonat sute de milioane de dolari din fondurile producătorului de mașini electrice, se arată într-un raport întocmit de un fond de pensii care a investit în companie.

Directori precum Larry Allison, fondatorul Oracle, James Mursoch, fiul mogulului media Rupert Murdoch cât și fratele lui Emon Musk, Kimbal Musk, și-au acordat prime uriașe față de cele care primesc în mod normal directorii corporațiilor în SUA, se mai spune în raportul fondului de pensii care resprezintă polițiștii și pompierii din Detroit, și care au dat Tesla în judecată.

Membrii consiliului de conducere al Tesla și-au folosit pozițiile pentru a se „îmbogăți pe cheltuiala companiei”, au declarat avocații fondului de pensii în plângerea de 78 de pagini. „Și-au acordat milioane de euro în compensații excesive și sunt pregătiți să continue această practică și în viitor.”

Fondul nu este primul investitor Tesla care a pus problema salariilor și stimulentelor pentru Musk și alți directori.

Certificatul de naștere al copilului lui Elon Musk, dat publicității. Ce nume figurează

Tesla nu a oferit nicio reacție la aceste acuzații până la această oră, scrie Bloomberg.

Musk a apărat ani de zile primele uriașe încasate de directorii Tesla. În 2018, acționarii Tesla au aprobat un controversat plan de stimulare pe termen lung, care a oferit antreprenorului șansa de a strânge peste 50 de miliarde de dolari din subvențiile pentru opțiuni de acțiuni, în cazul în care compania și-ar crește capitalizarea de piață la 650 de miliarde de dolari.

Directorii au abuzat de sistemul de compansații începând cu anul 2017 și timp de trei ani și-au acordat prime mai mult decât generoase, spun reprezentanții fondului de pensii.

În 2018, cei doi directori neangajați ai Tesla au primit subvenții pe acțiuni în valoare de peste 8,7 milioane de dolari pe an, iar președintele consiliului de administrație - directorul de telecomunicații australian Robyn Denholm - a fost cel de-al doilea președinte de consiliu, cel mai bine plătit din SUA, potrivit dosarului depus la un tribunal din Delaware.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel