Elon Musk: Nu sunt o persoană foarte religioasă, dar m-am rugat pentru acest lucru
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Elon Musk: Nu sunt o persoană foarte religioasă, dar m-am rugat pentru acest lucru
Elon Musk: Nu sunt o persoană foarte religioasă, dar m-am rugat pentru acest lucru
Elon Musk, CEO-ul companiei SpaceX, i-a întâmpinat pe primii astronauţi NASA care au zburat în spaţiu la bordul noii capsule Crew Dragon produsă de compania sa, recunoscând că s-a rugat ca această primă misiune cu echipaj uman pentru SpaceX să se încheie cu bine, transmite luni Space.com.

Astronauţii Doug Hurley şi Bob Behnken au revenit pe Pământ după ce au petrecut 2 luni pe orbită, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). După amerizarea de duminică, în apele Golfului Mexic, cei doi au fost transportaţi cu avionul la Houston, Texas, unde se află sediul corpului de astronauţi al NASA. La sediul de la Houston, Doug Hurley şi Bob Behnken au fost întâmpinaţi de Elon Musk şi de administratorul NASA Jim Bridenstine.

"Cred că această misiune anunţă zorii unei noi ere în domeniul zborurilor spaţiale", a declarat Elon Musk. "Vom merge pe Lună, vom avea o bază permanentă pe Lună, vom trimite oameni pe Marte şi vom deveni o civilizaţie multiplanetară şi cred că această zi anunţă începutul unei noi era în explorarea spaţiului. Cred că despre asta e vorba", a adăugat el.

Experții din Egipt îi ÎNCHID gura lui Elon Musk. Adevărul despre PIRAMIDE

Misiunea dusă la bun sfârşit de Doug Hurley şi Bob Behnken, denumită Demo-2, a fost primul zbor cu echipaj uman din cadrul programului comercial al NASA de zboruri spaţiale ce a început în 2014.

Zborurile cosmice sunt întotdeauna însoţite de pericol, însă acest pericol este cu atât mai mare în cazul zborurilor de încercare. Elon Musk a subliniat riscurile acestei misiuni în declaraţiile de după amerizarea reuşită a celor doi astronauţi ai NASA.

"Cred că pur şi simplu mi-a scăzut complet nivelul de adrenalină. Îi mulţumesc lui Dumnezeu. Nu sunt o persoană foarte religioasă, dar m-am rugat pentru succesul acestei misiuni", a susţinut şeful SpaceX.

Elon Musk a făcut referire şi la contextul special în care s-a desfăşurat această misiune. Astronauţii Doug Hurley şi Bob Behnken şi-au desfăşurat misiunea în plină pandemie de COVID-19 şi pe fondul neliniştilor sociale provocate de aceasta.

"Cred că toată lumea se poate bucura de ceea ce au reuşit ei să facă. Este o reuşită pentru întreaga omenire. Acestea sunt vremuri grele, când nu primim prea multe veşti bune. Cred că reuşita lor este unul dintre acele lucruri care sunt bune în mod universal, indiferent de locul unde te afli pe Pământ. Este un lucru bun şi sper că vă va face ziua mai luminoasă", a mai susţinut Musk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel