Elon Musk, pregătit să inaugureze Gigafactory de la Berlin
Autor: Oana Pavelescu | 21 Martie 2022, 20:09
Grafitti pe zidurile Gigafactory Berlin / Foto: Tesla
Grafitti pe zidurile Gigafactory Berlin / Foto: Tesla
După mai multe amânări ciocniri cu autoritățile, activiștii de mediu și birocrația din Germania, Elon Musk poate în sfârșit să își inaugureze prima fabrică Tesla din Europa.

Zidurile Giga Berlin sunt acoperite cu desene artistice despre care Elon Muask spune că vor acoperi atât exteriorul cât și interiorul.

Fabrica Tesla Gigafactory din Berlin

Există doar trei Gigafactory în lume, iar acestea sunt fabrici uriașe de producție ale Tesla unde sunt construite celebrele sale vehicule electrice, aceste sunt Gigafactory Tesla din Austin, Texas, SUA, Gigafactory Tesla din Shanghai, China, și Gigafactory Tesla din Berlin, Brandenburg, Germania.

Locația pentru o a patra Gigafactory nu este încă disponibilă în planurile și dezvăluirile producătorului auto.

Giga Berlin s-a confruntat cu blocaje semnificative în procesul de înființare, iar acest lucru nu l-a făcut pe CEO-ul companiei să se simtă bine. Musk a declarat că au respectat numeroasele cerințe în ridicarea și construcția fabricii.

Fabrica a fost și în centrul unor controverse atunci când s-a confruntat cu procese și proteste care îi erau potrivnice.

Graffiti este o formă de artă stradală pe care artiștii o produc în anumite locuri și locații publice, autoritățile considerând-o uneori o formă de vandalism în loc de expresie artistică. Cu toate acestea, Elon Musk salută această formă de artă pe pe Gigafactory, în special în Berlin.

Când spera Elon Musk să iasă primul automobil Tesla pe poarta uzinei din Berlin

Conform calendarului iniţial, uzina Tesla de lângă Berlin urma să fie inaugurată în vara anului trecut. Însă grupul american a fost nevoit să amâne inaugurarea "Gigafactory" pentru sfârşitul lui 2021, dând vina pe birocraţia germană. În plus, construcţia acestei uzine s-a lovit şi de rezistenţa opiniei publice pe fondul îngrijorărilor cu privire la impactul asupra mediului înconjurător.

"Ne aşteptăm să primim aprobarea pentru a produce primele automobile, posibil în octombrie dacă suntem norocoşi", a declarat Elon Musk cu ocazia unei vizite pe şantierul uzinei de lângă Berlin, alături de Armin Laschet, candidatul conservatorilor germani pentru a fi succesorul Angelei Merkel în postul de cancelar.

Însă, având în vedere că Agenţia de protecţie a mediului din landul Brandenburg nu a emis încă autorizaţia finală pentru uzina Tesla, este posibil să apară noi întârzieri, posibil până în 2022. Citește mai departe AICI


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară (studiu)

Majoritatea românilor preferă să-şi petreacă vacanţele...

Afacerile Metro din Belgia, vândute pentru 47 milioane euro

Retailerul olandez Sligro Food Group a anunţat miercuri...

Planul în 10 pași al Chinei pentru relaxarea restricțiilor

Planul în 10 puncte publicat recent de China este o...

Renault a rămas fără directorul de servicii de mobilitate

Renault a anunțat miercuri că Clotilde Delbos va...

Crossuri externe