Elon Musk și-a vândut din Bitcoin. Cum explică gestul
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Elon Musk / Foto: NASA / Flickr
Elon Musk / Foto: NASA / Flickr
Elon Musk a declarat că Tesla a vândut 10% din deținerile sale de Bitcoin pentru a demonstra lichiditatea monedei, adăugând în același timp că și-a păstrat investiția personală în criptomonedă.

Raportul de câștiguri al Tesla a arătat că firma - care a cumpărat Bitcoin în valoare de peste 1 miliard de dolari la începutul acestui an - a generat venituri de 101 milioane de dolari din vânzări. Musk a declarat pe Twitter că Tesla în esență încearcă „să demonstreze lichiditatea Bitcoin ca pe o alternativă la deținerea numerarului în bilanț”.

Cea mai mare criptomonedă din lume a crescut cu 2,3%, până la 54.503 dolari, marți dimineață. A scăzut de la vârful de aproape 64.870 USD la mijlocul lunii aprilie.

Producătorul de vehicule electrice a pus criptomonedele pe agenda trezorierilor corporativi din întreaga lume, prin investiția sa în Bitcoin. În timp ce mulți continuă să vadă criptomonezile ca fiind prea riscante pentru a fi comparate cu numerarul, directorul financiar al Tesla, Zachary Kirkhorn, a declarat că compania crede în valoarea pe termen lung a Bitcoin.

Citește și: Elon Musk îl ironizează pe Jeff Bezos: Nu poţi s-o ridici

Pentru o serie de strategii, Bitcoin și alte astfel de criptoactive sunt mai degrabă investiții speculative decât alternative legitime la numerar. De exemplu, BCA Research Inc. susține că Bitcoin eșuează ca depozit de valoare sau unitate de cont din cauza volatilității sale, chiar dacă acestea sunt funcții de bază ale banilor.

Cu toate acestea, Musk se declară de ceva timp un susținător al criptomonedelor și la sfârșitul lunii trecute a anunțat că Tesla va începe să accepte plata vehiculelor sale în Bitcoin.

Tesla a scăzut cu până la 3,1% la tranzacționarea târzie după ce rezultatele sale au fost anunțate luni, în ciuda unui profit record în primul trimestru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel