Elon Musk: Twitter va lansa săptămâna viitoare serviciul de cont verificat, cu bife colorate diferite
Autor: Antonia Popescu | 26 noi 2022, 11:18
Elon Musk: Twitter va lansa săptămâna viitoare serviciul de cont verificat, cu bife colorate diferite
Elon Musk: Twitter va lansa săptămâna viitoare serviciul de cont verificat, cu bife colorate diferite
CEO-ul Twitter a spus că va exista ”o bifă de aur” pentru companii, una de culoare gri pentru conturile guvernamentale şi cea albastră existentă în prezent pentru persoane fizice, fie că sunt celebrităţi sau nu, transmite CNBC, relatează News.ro.

Toate conturile verificate vor fi ”autentificate manual”, înainte ca bifa să fie activată, a spus Musk.

Miliardarul a numit măsura ca fiind ”dureroasă, dar necesară”.

Comentariile lui Musk vin după ce a fost forţat să întrerupă serviciul Twitter Blue de 8 dolari pe lună, care permitea oricui să plătească abonamentul pentru bifa albastră de verificare, după ce utilizatorii au abuzat de sistem, dându-se drept mărci sau oameni celebri.

CEO-ul a declarat luni că Twitter va amâna relansarea serviciului Blue Verified de 8 dolari pe lună. La acea vreme, Musk a spus că Twitter ”va folosi probabil [o] bifă de culoare diferită pentru organizaţii față de cea pentru persoane”.

Acum a oferit detalii despre cum ar putea arăta bifele.

Musk afirmase anterior că planuieşte să relanseze Twitter Blue pe 29 noiembrie, dar cel mai recent termen anunţat de Musk este 2 decembrie.

Serviciul pe bază de abonament este încercarea lui Musk de a găsi o nouă sursă de venituri pentru Twitter, ca parte a controversatei reorganizări a firmei de social media făcută de miliardar.

Musk a concediat mii de angajaţi ai Twitter şi le-a cerut lucrătorilor rămaşi să se angajeze să lucreze ”orele lungi la intensitate mare” sau să plece, potrivit Economica.ro.

Creșterea pensiilor. Prof. Mircea Coșea: ”Guvernul este obligat să împartă sărăcia”

Această reglementare cu majorarea pensiilor pe care Guvernul a făcut-o cu mari eforturi, recunosc, cu mari eforturi, pentru că dânșii sunt obligați să împartă sărăcia, arată starea de precaritate în care se află economia României. O economie care nu poate ridica pensiile până la nivelul inflației este o economie care nu performează. O economie care nu reușește să creeze valoare adăugată, pentru că nu are investiții.

Guvernul nu are alte surse  

Mai ales nu are investiții în sectoare cu mare productivitate. Suntem o economie blocată, în care economia este doar la nivelul stării private, care este supusă la tot felul de presiuni, începând cu impozite și taxe, mergând până la această creștere a salariului minim. Iar dacă totuși se va face această majorare, să o numim creștere, deși unii chiar pierd, deoarece majorarea este sub rata inflației, iar puterea de cumpărare scade, ea se va realiza prin împrumuturi, pentru că Guvernul nu are alte surse. 

Iar aceste împrumuturi la cea mai înaltă rată de dobândă din Europa va duce România într-o perioadă în care vom putea discuta chiar de incapacitate de plată. Pentru că cine ne va mai împrumuta pe noi la astfel de dobânzi, în condițiile în care nu avem capacitatea de rambursare și nefiind nici membri ai zonei euro. 

Lucrurile nu par chiar atât de bine realizate

Repet: această măsură pe care Guvernul a făcut-o și care pare să fie un succes al guvernării este, de fapt, o oglindă a stării foarte, foarte precare, periculos de precare în care se află economia României, aflată la 40 de kilometri de un război adevărat. 

Deci, mare atenție la nivelul Guvernului, cred că această atmosferă de automulțumire ar trebui să dispară și să existe o preocupare foarte puternică pentru viața cetățenilor de rând, nu numai a celor care au pensii mici, dar și a celor care au salariul mediu. Pentru că o plafonare a facturilor la 1,30 lei, cei mai mulți care fac parte din clasa mijlocie, vor depăși acest plafon. Vor plăti 1,30, în timp ce la nivelul IMM-urilor, plafonul este de 1 leu. Deci am ajuns în situația în care populația finanțează IMM-urile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Gazprom se va retrage din consorțiul grec Prometheus Gas

După cum a declarat partea elenă, este un ”divorț de...

Prăbușire istorică pentru cipurile de memorie

Despre sectorul cipurilor de memorie se știe că are...

Prețul litiului a explodat, spre bucuria Chinei

Marii producători de litiu din China sunt pe cale să...

Card energie. Se simplifică modul de folosire al acestuia

În data de 08 decembrie 2022 a intrat în vigoare...

Schimbare la vârful Unilever. Cine va conduce compania

Unilever l-a numit director general pe Hein Schumacher,...

Crossuri externe