Emmanuel Macron blochează amânarea Brexit-ului
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Emmanuel Macron și Boris Johnson
Emmanuel Macron și Boris Johnson
Emmanuel Macron blochează încercarea Uniunii Europene de a amâna data Brexit-ului timp de trei luni, ceea ce presupune că Marea Britanie nu va ști dacă poate beneficia de această favoare decât în ultimele ore ale zilei de 31 octombrie, scrie Bloomberg .

Diplomații celor 27 de state UE s-au întâlnit vineri pentru a lua o decizie în privința amânării Brexit-ului. Un lucru este cert, niciuna dintre țări nu vrea să fie considerată că se amestecă în politica internă a Marii Britanii.

Macron vrea o amânare numai până la sfârșitul lunii noiembrie pentru a pune presiune pe Casa Comunelor să susțină acordul obținut de Boris Johnson. Alte țări din UE consideră că acest lucru esteriscant deoarece a putea duce la un Brexit fără acord și vor amânarea termenului până pe 31 ianuarie 2020 pentru a permite desfășurarea alegerilor generale.

În Marea Britanie se spală sute de miliarde de lire sterline din corupție

Joi, Boris Johnson a declarat că vrea declanșarea alegerilor generale pe 12 decembrie dar pentru ca acest lucru să fie posibil are nevoie de acordul a două treimi din numărul parlamentarilor iar laburiștii spun că vor bloca acest lucru.

Diplomații europeni și-au dat timp de gândire până marți, 29 octombrie, pentru a lua o decizie. Dacă nu vor reuși să ajungă la o concluzie s-a convenit să aibă loc un summit de urgență al UE ceea ce va duce la o mare tensiune pe partea britanicilor care nu vor ști până în ultimul moment dacă ies sau nu din Uniunea Europeană pe 31 octombrie.

Niciuna dintre guvernele UE nu refuză amânarea dar întrebarea este când se vor decide asupra acestui lucru, spun oficialii Uniunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel