În acelaşi timp, compania a anunţat, într-un comunicat transmis AGERPRES, că a lansat o ofertă voluntară neangajantă ("Tender Offer") pentru răscumpărarea parţială a trei serii de obligaţiuni convenţionale restante, denominate în dolari americani, pentru o valoare totală maximă ţintită de 1,5 miliarde dolari americani, accelerând obiectivele Grupului privind raportul dintre sursele de finanţare sustenabilă şi totalul datoriilor brute.
Noua emisiune este asociată realizării obiectivului de sustenabilitate al Enel privind reducerea emisiilor directe de gaze cu efect de seră (Scopul 1), contribuind la Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 13 al Organizaţiei Naţiunilor Unite (Acţiune climatică), şi este în conformitate cu cadrul de finanţare durabilă al Grupului (Cadrul). Această tranzacţie se adaugă seriei de emisiuni de obligaţiuni asociate obiectivelor de sustenabilitate, lansate de EFI anul trecut: 3,25 miliarde de euro, în iunie, şi 4 miliarde de dolari americani, in iulie.
CEO-ul Enel, întâlnire de gradul 3 cu Iohannis și Cîțu
Potrivit sursei citate, obligaţiunile sunt garantate de Enel, iar emisiunea a fost suprasubscrisă de trei ori, înregistrând oferte de circa 11 miliarde de euro şi o participare importantă din partea investitorilor responsabili social (SRI), permiţând Grupului Enel să-şi diversifice baza de investitori. "Venitul din emisiune ar urma să finanţeze nevoile curente ale Grupului şi răscumpărarea parţială a celor trei serii de obligaţiuni de tipuri convenţionale restante, denominate în dolari americani, din oferta "Tender Offer", precizează compania.
Noua emisiune de obligaţiuni urmează să fie listată pe piaţa reglementată Euronext din Dublin şi a fost susţinută de un sindicat de bănci, iar co-subscriitori principali au fost BBVA, BNP Paribas, Credit Agricole, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, IMI - Intesa San Paolo, J.P. Morgan, Mediobanca, MUFG, Natixis, Santander, Societe Generale şi UniCredit.
De asemenea, oferta "Tender Offer" a fost susţinută de un sindicat de bănci, format din Barclays, Bank of America, BNP Paribas, Citigroup, Goldman Sachs, HSBC, J.P. Morgan şi Morgan Stanley, care au acţionat ca deal-managers.
În octombrie 2020, Enel a anunţat o revizuire a ţintei de reducere, până în 2030, a emisiilor directe de gaze cu efect de seră în Scopul 1, până la un nivel cu 80% mai scăzut faţă de 2017, atingând astfel o valoarea mai mică de 82 g CO2eq / kWh.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
BNR a publicat cursul valutar...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...