Este un lucru nemaipomenit. Daniel Florea (Sector 5): A fost aprobat VIDEO
10 iul, 08:33, de  Simona Haiduc
Daniel Florea, a explicat, într-un interviu pentru DCNews, motivul pentru care Primăria Sectorului 5 are cel mai scăzut nivel de încasări din impozite și taxe, fapt ce impune atragerea masivă de investiții.
Marile instituții ale statului nu plătesc taxe
Marile instituții ale statului nu plătesc taxe

De la Guvern nu vin bani, a spus Primarul Sectorului 5, subliniind altă mare problemă cu care se confruntă instituția pe care o conduce. ”Noi avem o altă problemă, aceea că nici una dintre instituțiile publice cu sediul în Sectorul 5 nu plătește nici impozite, nici taxe, dar serviciile de care beneficiază sunt la cel mai înalt nivel, pentru că vorbim despre Parlament, de Președinție, de SRI, de Ministerul Justiției, Parchetul General, Ministerul de Finanțe, ANAF”, a enumerat edilul.

Este o problemă foarte mare, pentru că, a detaliat el, ”noi pierdem în jur de 100 de milioane de lei din impozite și taxe pe an, pentru că aceste instituții nu plătesc. Iar cheltuielile pentru ele sunt foarte mari”. 

Citește și Coronavirus. Daniel Florea (Sectorul 5). ”Noi nu avem acces la datele DSP”

”Acesta este și motivul pentru care Sectorul 5 are cel mai scăzut nivel de încasări din impozite și taxe, pentru că are foarte multe instituții, foarte multe terenuri care aparțin instituțiilor statului, Ministerul Apărării, Ministerul Transporturilor. Neplătindu-se taxe, este foarte greu ai de unde să ridici. Trebuie neapărat să aduci investiții. Aducând investiții, iar 40% din terenurile Sectorului nefiind ocupat, cred că, în sfârșit putem vorbi despre investiții”, a afirmat Daniel Florea. 

El a precizat că pe terenul de pe Antiaeriană, ”acolo deja începe. Ni s-a aprobat Planul urbanistic zonal, ni s-a aprobat PUZ-ul, ceea ce este un lucru nemaipomenit. Suntem singurul Sector cu PUZ funcțional”.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Mircea Coșea: Drobul de sare și Meșterul Manole

Pentru cine mai este interesat de dezbaterea economică a...

Hotelurile din România. Pierderi RECORD! Concedieri MASIVE

Hotelurile din România înregistrează rezultate negative...

Președintele Iohannis a anunțat cum va începe ȘCOALA VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că noul...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro