Publicitate
”Vizavi de MDRAP (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, n.red.), o să primiţi două scrisori din partea MDRAP. Prima se referă la lansarea de orice licitaţie, chiar şi cea pentru care nu aveţi sursă de finanţare. Vă indicăm în acea scrisoare inclusiv modelul de clauză suspensivă, adică puteţi lansa o achiziţie de ce doriţi dumneavoastră, neavând sursa de finanţare, punând acea clauză în documentaţia de atribuire, clauză care spune că veţi semna contractul atunci când veţi avea sursa de finanţare. Ca să economisim timp, proceduri, evaluări, nu staţi până când identificaţi sursa de finanţare”, a afirmat Teodorovici.
Ministrul Dezvoltării le-a recomandat reprezentanţilor comunelor să fie mai agresivi, dând exemplul Asociaţiei Municipiilor din România. ”Vă rog să fiţi mult mai activi şi mai incisivi, mai agresivi, în sensul bun, atunci când vă susţineţi nevoile comunităţilor voastre, pentru că dânşii (Asociaţia Municipiilor din România, n.red) au venit cu 30 de primari de municipii, spunând că insulele de dezvoltare din România sunt doar acele 102 municipii care contează. Nu vrea să bag zâzanie, dar această abordare nu este corectă”, a precizat Teodorovici.
Citește și: Miniștrii vor face cheltuielile doar cu aprobare de la Teodorovici
Acesta a susţinut că Guvernul intenţionează să împartă banii publici prioritar, dar echilibrat, către comunităţile ”cu nevoi”.
”Noi ca Guvern trebuie să avem acea logică de a împărţi în mod corect resursa financiară către comunităţile acestei ţări, în special către cele care au nevoi, pentru a putea să reducem acel decalaj între comunitatea simplă, de la bază, de unde pleacă toţi, şi desigur, echilibrat, vizavi de celelalte comunităţi la nivelul ţării - oraşe, municipii şi judeţe. În final, cu sprijinul coaliţiei de guvernare, de această dată s-a pus accent pe partea de comune. Este singura unitate administrativ teritorială care are un minim de 1000 de lei pe locuitor şi nu mai puţin de 2 milioane, dar asta nu este tot, pentru că şi Consiliile Judeţene au avut o altă împărţire decât până astăzi. Dincolo de cei 15% alocaţi în mod direct către consiliile judeţene, cu 450 de lei pe locuitor, este şi acel fond de 7,5% în mod direct, dar nu împărţiţi pe baza unei formule, ci împărţită acea sumă la 41 de judeţe şi distribuită suma în mod egal între judeţe. Este poate prima oară când acest principiu al solidarităţii prinde într-adevăr contur, şi în acest fel, judeţe care aveau 7 milioane, 9 milioane, primesc undeva la 28,4 milioane de lei la nivel de judeţ pe acel fond”, a declarat Teodorovici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Reuters prezintă o analiză a...
Grupul Jinjiang, contractor...
Republica Moldova se bazează pe...
Un nou proiect controversat al...
Grupaj de ştiri.
Turismul elen arată semne pozitive în 2025.
Criptomoneda este tot mai des...
Exporturile totale de gaze...
Tragedie aviatică în Kazahstan.
În noiembrie, piața neagră a...
Curs valutar, 24 decembrie 2024.
Actele normative adoptate în ședința Guvernului României...
Autoritățile iraniene au ridicat o serie de interdicții.
Evoluţii financiar-bancare şi bursiere, 24 decembrie.
Greva angajaților Starbucks din SUA se extinde la peste...
Ministerul Afacerilor Externe a...
Luni seara a avut loc prima...
Vladimir Putin și premierul...
Grupaj de ştiri.