Evaziune de peste un milion de lei la un comerciant de telefoane mobile
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Polițiștii au efectuat 35 de percheziții domiciliare
Polițiștii au efectuat 35 de percheziții domiciliare
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.G.P.R., au executat două mandate de percheziție domiciliară în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală legat de vânzările online de telefoane mobile.

Ancheta vizează o persoană care, prin intermediul unei societăți comerciale, a creat și implementat un mecanism infracțional în perioada iulie 2018 - decembrie 2023. Scopul acestui mecanism a fost diminuarea taxelor datorate statului prin declararea unor achiziții fictive și omisiunea înregistrării complete a TVA-ului aferent livrărilor de telefoane mobile în România. Aceste acțiuni au provocat un prejudiciu bugetului de stat de 1.700.511 lei.

În timpul perchezițiilor, au fost găsite mai multe telefoane mobile pregătite pentru vânzare, documente și alte bunuri relevante pentru anchetă, care au fost ridicate pentru continuarea investigațiilor și recuperarea prejudiciului.

Procurorii au confirmat continuarea urmăririi penale pentru evaziune fiscală, conform art. 9 alin.1 lit. b) și c) din Legea 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal. De asemenea, au fost dispuse măsuri asigurătorii, inclusiv sechestrul asupra bunurilor mobile și imobile, prezente și viitoare, și poprirea sumelor din conturile bancare ale suspectului, până la suma de 1.700.511 lei.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) – Direcția Generală Antifraudă Fiscală a efectuat un control fiscal la societatea vizată, rezultatele fiind incluse în dosar. Sprijinul tehnic a fost asigurat de I.G.P.R. – Direcția Operațiuni Speciale – Biroul Operațiuni Speciale București.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a precizat că vor oferi detalii suplimentare pe măsură ce circumstanțele anchetei vor permite. Este important de menționat că aceste măsuri sunt etape ale procesului penal și respectă principiul prezumției de nevinovăție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel