Evoluții negatiive la toți indicii bursiei, în primul trimesteu
14 aug, 10:21, de  Matei Ion
Toţi indicii bursei româneşti au înregistrat evoluţii negative, de peste -17%, în primul trimestru al anului 2020, comparativ cu 31 decembrie 2019, potrivit unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Bursa de Valori Bucuresti
Bursa de Valori Bucuresti

"Indicele de referinţă BET, care surprinde evoluţiile celor mai tranzacţionate companii de pe piaţa reglementată a BVB, a avut o scădere de 23,57% la 31 martie 2020 comparativ cu finalul anului 2019. Indicele BET-NG, care reflectă evoluţia companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB ce au domeniul principal de activitate energia şi utilităţile aferente, a înregistrat la 31 martie 2020 cea mai semnificativă scădere, de aproximativ 26%", se menţionează în raport.

Potrivit sursei citate, cea mai diminuată rată de scădere a fost de 17,05% aferentă indicelui BET-FI, care surprinde evoluţia societăţilor de investiţii financiare (SIF-uri) şi a altor entităţi asimilabile acestora. De asemenea, indicele ROTX, dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena, a scăzut cu 23,76% la 31 martie 2020 faţă de finalul anului 2019.

NEBUNIE la burse! Paul Krugman: Goana după momentul oportun

Totodată, indicii BET şi BET-TR surprind acum evoluţiile acţiunilor a 17 companii: Banca Transilvania, BRD - Groupe
Societe Generale, Bursa de Valori Bucureşti, CONPET, Alro, Digi Communications, Electrica, Fondul Proprietatea, MedLife, OMV Petrom, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Purcari, Sphera Franchise Group şi Teraplast.

"Începutul anului 2020 a fost marcat de valori ridicate ale indicilor, însă datorită răspândirii coronavirusului şi decretării stării de urgenţă, indicele BET a încheiat luna martie 2020 la 7.625 de puncte, echivalentul unei scăderi de 23% faţă de închiderea din decembrie 2019. Valoarea totală tranzacţionată pe piaţa BVB şi SMT a atins nivelul de 3,69 miliarde în primele trei luni ale
anului 2020, în creştere cu 28,87% comparativ aceeaşi perioadă a anului 2019. Numărul de tranzacţii derulate la BVB a crescut cu 76,67% în trimestrul I 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior", se mai spune în raport. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Reacția băncilor după încleștarea dintre Trump și Biden

Băncile din întreaga lume se pregătesc pentru...

Rolls-Royce, record de viteză a unui motor electric de avion

Rolls-Royce a anunțat a finalizat testarea tehnologiei...

Ludovic Orban: Vom reintroduce restricții

Premierul Ludovic Orban a anunțat că România va...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro