Bursa de pe Wall Street, în creştere pe fondul avansului acţiunilor companiilor tehnologice

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bursa / sursa foto: Pexels.com
Bursa / sursa foto: Pexels.com
Evoluţii financiar-bancare şi bursiere, 9 octombrie.

Bursa japoneză a închis şedinţa de miercuri în creştere cu 0,87%, pe fondul avansului acţiunilor producătorilor de cipuri şi a companiilor tehnologice, transmite Kyodo. Indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 39.277,96 puncte, în creştere cu 340,42 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Seul - Bursa sud-coreeană este închisă miercuri datorită unei sărbători publice, transmite Yonhap.

New York - Bursa de pe Wall Street a închis şedinţa de marţi în creştere, pe fondul avansului acţiunilor companiilor tehnologice, transmite Reuters. Indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,30%, ajungând la valoarea de 42.080,37 puncte, în creştere cu 126,13 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Indicele Standard and Poor's 500 s-a apreciat cu 0,97%, ajungând la valoarea de 5.751,13 puncte, în creştere cu 55,19 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Indicele Nasdaq s-a apreciat cu 1,45%, ajungând la valoarea de 18.182,92 puncte, în creştere cu 259,01 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol 'light sweet crude' cu livrare în luna noiembrie a scăzut cu 3,57 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 73,57 dolari.

Londra - Bursa de la Londra a închis şedinţa de marţi în scădere cu 1,36%, indicele principal FTSE-100 a ajuns la valoarea de 8.190,61 puncte, în scădere cu 113,01 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.
La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna decembrie a scăzut cu 3,75 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 77,18 dolari.

Frankfurt - Bursa de la Frankfurt a închis şedinţa de marţi în scădere cu 0,20%, indicele principal DAX 40 a ajuns la valoarea de 19.066,47 puncte, în scădere cu 37,63 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Paris - Bursa de la Paris a închis şedinţa de marţi în scădere cu 0,72%, indicele principal CAC 40 a ajuns la valoarea de 7.521,32 puncte, în scădere cu 57,40 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Găini / Foto: Freepik
Teraplast / FOTO: Facebook Teraplast
Ministrul Novak este destul de încruntat
La bursă
Fermier
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Uraganul Milton văzut de pe Stația Spațială Internațională / Foto / NASA
Maria Junghiatu, partener în cadrul TPA România
Bani / Foto: DCBusiness
Grafic / FOTO: Freepik

Cine sunt cei mai mari gestionari de fonduri din lume

Taxe de administrare reduse, o gamă largă de produse,...

Cumparaturi
Premier League / Fotomontaj: Oana Pavelescu
Curs valutar
Foto: Politia de Frontiera
Motor de avion / sursa foto: Freepik.com
Laurenţiu Neculaescu. Foto: Crişan Andreescu
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/birou-masa-de-lucru-laptop-barba-i-6803551/
Dolari / sursa foto: Freepik.com
Exploatare de litiu
Ședință de Guvern
Bursa / sursa foto: Pexels.com
Foto: pexels.com

pixel