Cât costă benzina și motorina la început de săptămână
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
Datele sugerează că mii de milionari încearcă să părăsească Rusia, iar un exod continuu al comunității sale de afaceri și al oligarhilor va exacerba probabil daunele pe termen lung ale războiului asupra economiei sale, a declarat vineri ministerul britanic al apărării, conform Reuters.
"Solicitările de migrație sugerează că 15.000 de milionari ruși încearcă deja să plece", a declarat ministerul.
Pe front, Rusia încearcă probabil să își recâștige elanul inițial, în încercarea de a înconjura zona Sievierodonetsk dinspre sud, a spus ministerul. Oficialii ucraineni au declarat că trupele lor rezistă în fața bombardamentelor masive ruse în orașul din est și au anunțat noi progrese în contraofensiva din sud, transmite Mediafax.
Ministerul de finanţe de la Moscova a anunţat marţi că va restricţiona accesul public la unele date pentru a proteja Rusia de sancţiunile occidentale, transmite Reuters.
Ministerul a comunicat că va limita publicarea informaţiilor despre cheltuielile bugetare, ca reacţie la "consecinţele negative" ale sancţiunilor asupra economiei ruse.
În primele cinci luni ale anului, bugetul Rusiei a înregistrat un surplus de 1490 de miliarde de ruble (circa 26 de miliarde de dolari), în contextul preţurilor ridicate ale petrolului şi gazelor exportate, arată datele ministerului de finanţe.
Conform proiecţiilor bugetare, în 2022 Rusia va avea venituri bugetare de 25.000 de miliarde de ruble şi va cheltui 23.700 de miliarde, însă va aloca orice sume disponibile pentru a proteja economia şi cetăţenii de efectele sancţiunilor occidentale impuse după invadarea Ucrainei.
Preşedintele Vladimir Putin a promis deja că cheltuielile cu asistenţa socială - inclusiv pensiile - vor creşte cu miliarde de ruble, iar ministerul de finanţe va folosi disponibilităţi din Fondul Naţional de Asistenţă Socială, în valoare de 198 de miliarde de dolari, pentru sprijinirea marilor companii de stat afectate de sancţiuni.
Ministerul energiei a restricţionat accesul la datele privind producţia lunară de petrol şi gaze, iar multor companii importante li s-a interzis să îşi publice bilanţurile financiare. Şi Banca Centrală a Rusiei a limitat difuzarea anumitor date, mai arată Reuters.
Cea mai recentă decizie este secretizarea informaţiilor despre rezervele internaţionale - aur şi valute - publicate până acum săptămânal. Pe viitor, acestea vor fi considerate în Rusia secret de stat, tot pentru protecţia împotriva sancţiunilor.
"Sancţiunile împotriva Rusiei diferă în privinţa modului de acţiune şi al nivelului consecinţelor negative", iar restricţionarea accesului la date "va contribui la minimizarea riscului unor noi sancţiuni", a explicat ministerul de finanţe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...