Experții chinezi, concluzie ULUITOARE: OMICRON a apărut în LABORATOR
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O ipoteză interesantă
O ipoteză interesantă
În urmă cu un an și jumătate, în Statele Unite și în China au fost lansate o serie de cercetări pe segmentul de mutageneză țintită a coronavirusului, pentru ca virusul să poată infecta șoareci normali, imuni, după cum se știe la SARS-CoV-2, în condiții de laborator. Scopul a fost acela de a studia efectele vaccinurilor și ale noilor medicamente. La cercetări au participat oameni de știință din Carolina de Nord și Wuhan, care, anterior, lucraseră la creșterea infecțiozității coronavirusurilor.

Cu alte cuvinte, există acum mai mulți agenți patogeni COVID-19 creați artificial pentru șoarecii de laborator, dintre care unul ar putea, proabil, să-i infecteze pe oameni și că faciliteze apariția Omicron.

Acest lucru ar putea explica numărul mare de mutații din această variantă a virusului. Mai mult, numeroase dintre aceste mutații se regăsesc atât în Omicron, cât și în SARS-CoV-2 creat artificial pentru a infecta șoarecii. În același timp, aceleași mutații ar fi putut să apară în paralel în virusul care a "sărit" la șoarecii sălbatici.

Cercetătorii au demonstrat că este puțin probabil ca Omicron să fi acumulat atâtea mutații doar ciculând la nivelul populației umane. În opinia oamenilor de știință, Omicron a "sarit" mai întâi la șoarece, revenind, ulterior, la om, dobândind, astfel, atâtea modificări.

Pe de altă parte, cercetătorii chinezi au subliniat faptul că Omicronul a dobândit 27 de mutații în 18 luni, ceea ce înseamnă aproximativ o mutație și jumătate pe lună. Acest lucru este de 3,3 ori mai rapid decât media celorlalte variante, au subliniat cercetătorii.

Citește și Moderna anunță un vaccin special împotriva OMICRON

Citește și Unde se înmulțește OMICRON. Descoperire de ultimă oră

În alte ordine de idei, oamenii de știință chinezi au atras atenția asupra a două mutații pe care doar Omicron le are și care sunt absente în alte tulpini.

Concluzia lor fiind că respectivele modificări nu aveau ce să caute în Omicron dacă ar fi fost vorba despre o evoluție naturală. Altfel spus, apariția lor a fost ”ajutată” sau stimulată din afară, prin intervenții de laborator. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel