Explicațiile ANAF despre problemele sistemului e-Transport
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Șofer de TIR / Foto: Freepik
Șofer de TIR / Foto: Freepik
ANAF a transmis un comunicat în care abordează problemele sistemului e-Transport.

ANAF admite în mod voalat că sunt probleme cu sistemul e-Transport și vine cu o ”soluție” pentru utilizatori, să genereze codurile UIT din timp ”contribuabilii prevăzuți de lege își pot obține cod UIT cu suficient timp înaintea începerii transporturilor, evitându-se astfel eventuale situații ce ar putea avea ca o consecință directă întârzieri”

Sistemul Național RO e-Transport este implementat de Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și are ca scop principal reducerea evaziunii fiscale și crearea unui mediu de afaceri concurențial sănătos în domeniul transporturilor rutiere de bunuri. Iată câteva precizări privind funcționalitatea acestui sistem și informații relevante pentru transportatori în legătură cu generarea codului UIT (codul de identificare a unității de transport).

Sistemul RO e-Transport este disponibil contribuabililor în regim non-stop (24/7), oferind posibilitatea transportatorilor de a genera codul UIT în orice moment.

Potrivit art. 111, alin. (1) din OUG 41/2022, contribuabilii prevăzuți de lege au posibilitatea de a obține codul UIT cu suficient timp înaintea începerii transporturilor. Acest lucru este important pentru evitarea întârzierilor și asigurarea desfășurării în bune condiții a transporturilor rutiere de bunuri supuse monitorizării.

ANAF mai explică și faptul că sistemul RO e-Transport, ca orice sistem informatic, poate înregistra în vârfurile de supra-solicitare încetiniri în validarea proceselor complexe pe care le derulează. ANAF menționează că depune eforturi pentru a asigura o funcționare fluentă și fără întreruperi, optimizând performanța și scalabilitatea sistemului.

ANAF precizează că sunt efectuate demersuri pentru optimizarea performanței și scalabilității sistemului, astfel încât să poată face față vârfurilor de solicitare fără a compromite timpul de răspuns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel