Explozie la o conductă care aduce gaze în Europa prin Ucraina
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Explozia nu afectează alimentarea cu gaze a României
Explozia nu afectează alimentarea cu gaze a României
O explozie a fost înregistrată la o conductă care aduce gaze din Rusia în Europa prin Ucraina.

Deflagrația a avut loc la o secțiune a legăturii Urengoi-Pomari-Uzgorod, potrivit relatărilor presei ruse de marți, care au citat biroul de presă al guvernatorului regional. Nu a fost imediat clar dacă fluxurile de gaz au fost afectate, scrie Bloomberg.

Incendiul a fost stins după incidentul care ar fi avut loc în timpul unor lucrări de întreținere programate pe secțiunea respectivă a conductei, potrivit serviciilor de urgență locale.

Urengoi-Pomari-Uzgorod este una dintre cele mai vechi conducte de gaz care leagă Rusia și Europa prin Ucraina. Fluxurile de gaze prin Ucraina sunt în centrul atenției pieței, deoarece rămâne ultima rută care livrează combustibil rusesc către Europa de Vest, pe fondul deteriorării relațiilor din cauza războiului purtat de Kremlin în Ucraina. 

Cererea de gaze pentru tranzitul de miercuri prin Ucraina a rămas până acum neschimbată, potrivit datelor rețelei naționale. 

Gazprom nu a avut nicio reacție până la ora transmiterii acestei știri.

Dan Cărbunaru a transmis că potrivit datelor Transgaz, Romania nu e afectată de explozia de la conducta de gaz care traversează granța dintre Rusia și Ucraina.

UE, acord asupra plafonării preţului gazelor

Miniştrii europeni ai Energiei au ajuns la un acord cu privire la plafonarea preţului gazelor naturale, a anunţat luni preşedinţia cehă a UE într-o postare pe Twitter, transmite Reuters.

Acordul anunţat luni vine după mai multe săptămâni de discuţii cu privire la un pachet de măsuri de urgenţă care au creat diviziuni în rândul statelor membre, în încercarea de a răspunde la criza energetică. Cehia, care deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, a prezidat negocierile între cele 27 de state membre.

Potrivit unor documente consultate de Reuters, miniştri europeni ai Energiei au convenit luni că plafonarea preţului gazelor va fi declanşată în momentul în care cotaţiile, la hub-ul de gaze Dutch Title Transfer Facility (TTF) de la Amsterdam, ajung la 180 de euro pentru un Megawatt-oră (MWh) timp de trei zile. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel