Explozii la Beirut. Neglijență sau atac? Interpolul trimite oameni
08 aug, 09:21, de  Mara Ivan
Interpol va trimite, la solicitarea autorităților libaneze, o echipă de experţi internaţionali specializată în identificarea victimelor celor două explozii devastatoare care au avut loc marţi la Beirut, în contextul în care preşedintele libanez Michel Aoun a declarat că deflagrația este rezultatul ''fie a unei neglijenţe, fie a unei intervenţii străine''. 
Imaginile dezastrului
Imaginile dezastrului

''Este posibil să fi fost cauzată de neglijenţă sau de o acţiune externă, cu o rachetă sau o bombă'', a spus şeful statului libanez, cerând sprijinul Franţei pentru a elucida acest aspect, dar respingând ideea unei anchete internaţionale. Este pentru prima dată când un oficial libanez avansează ipoteza unei intervenţii externe care să fi provocat această explozie, până în prezent fiind evocată doar pista unui accident.

La câteva zile după tragedia soldată cu peste 150 de morţi şi mii de răniţi, multe persoane sunt încă date dispărute. "Oraşul, ţara şi nenumărate familii rămân în stare de şoc", a afirmat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock. "Experienţa Interpol poate oferi un ajutor important autorităţilor ţării şi vom continua să oferim Libanului toată asistenţa necesară", a precizat sursa citată.

Citește și Bill Gates: ”Am avut NOROC!” Când se termină PANDEMIA de covid-19

Pe acest fundal, liderul mişcării libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a negat "categoric" speculațiile potrivit cărora organizația sa ar fi avut "vreun depozit de arme" în portul Beirut, locul unde s-a produs înfricoșătoarea explozie. "Neg total, categoric, că ar fi existat în port depozite de arme, de rachete (...) o bombă, un glonte sau nitrat" de amoniu, a insistat şeful Hezbollah, după acuzaţiile care au circulat în media sau în cadrul opiniei publice şi care se îndreptau împotriva influentei mişcării şiite libaneze.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Reacția băncilor după încleștarea dintre Trump și Biden

Băncile din întreaga lume se pregătesc pentru...

Rolls-Royce, record de viteză a unui motor electric de avion

Rolls-Royce a anunțat a finalizat testarea tehnologiei...

Ludovic Orban: Vom reintroduce restricții

Premierul Ludovic Orban a anunțat că România va...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro