Facebook nu renunță la moneda lui virtuală

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Nu intenţionează să interzică Libra sau alte criptomonede
Nu intenţionează să interzică Libra sau alte criptomonede
În pofida avertismentelor venite de la autorităţile din întreaga lume, reţeaua socială Facebook intenţionează să-şi lanseze criptomoneda, Libra, în cursul următorului an, a declarat, vineri, directorul de la Facebook responsabil pentru acest proiect, David Marcuss, pentru cotidianul elveţian NZZ.

În luna iunie a acestui an, Facebook a anunţat că intenţionează să introducă o nouă criptomonedă, denumită Libra, în cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul plăţilor digitale. Facebook susţine că Libra va fi susţinută de active reale, cum sunt depozitele bancare şi obligaţiunile guvernamentale, în ideea de a fi mai stabilă decât alte criptomonede precum bitcoin.

Anunţul celor de la Facebook a fost întâmpinat cu scepticism de autorităţile de reglementare şi politicieni, Franţa şi Germania avertizând că intenţionează să blocheze Libra în Europa. "Obiectivul nostru rămâne acela de a lansa Libra anul viitor. Până atunci va trebui să răspundem în mod adecvat la toate întrebările şi să punem la punct un cadru de reglementare adecvat", a spus David Marcuss, responsabil de tehnologia criptografică blockchain.

Marcuss a spus că este puţin probabil ca monedele Libra să fie utilizată ca mijloace de plată în tranzacţii reale în ţări precum Elveţia, Germania sau Franţa, iar mai degrabă va fi utilizată pentru plăţi transfrontaliere sau pentru reglarea unor sume foarte mici. 

Citește și Facebook a lansat un serviciu nou. Lovitură pentru concurență

"În orice caz, este puţin probabil ca în viitor oamenii să plătească cu Libra pentru un espresso în Elveţia, Germania sau Franţa", a spus Marcuss. Potrivit acestuia, în prima fază acceptarea Libra de către utilizatori va fi o problemă mai mare decât aspectele ce ţin de reglementare.

Îngrijorările exprimate de autorităţile de reglementare cu privire la criptomoneda Libra sunt concentrate pe potenţialul pe care îl are aceasta de a destabiliza sistemul financiar mondial, de a interfera cu politica monetară suverană şi a aduce prejudicii vieţii private, dar şi pe posibilitatea de a fi utilizată pentru spălarea de bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath

pixel