Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Problema se datorează reglementărilor europene privind datele care împiedică Meta, compania cunoscută anterior sub numele de Facebook, să transfere, să stocheze și să prelucreze datele europenilor pe serverele din SUA.
În raportul său anual către Securities and Exchange Commission din SUA, autoritatea financiară a țării, Meta a avertizat joia trecută că, dacă nu se adoptă un nou cadru și compania nu mai poate folosi modelul actual de acorduri, va trebui probabil să plece de pe continent.
Meta a declarat că procesarea datelor utilizatorilor între țări este crucială pentru afaceri și pentru direcționarea reclamelor.
"Dacă nu suntem în măsură să transferăm date între și între țările și regiunile în care operăm sau dacă suntem restricționați în ceea ce privește schimbul de date între produsele și serviciile noastre, acest lucru ar putea afecta capacitatea noastră de a ne furniza serviciile, modul în care ne furnizăm serviciile sau capacitatea noastră de a direcționa reclamele", se arată în declarație.
Meta a precizat că crede că va reuși să ajungă la un nou acord în acest an, dar dacă nu va reuși, a declarat: "Probabil că nu vom putea oferi o serie de produse și servicii dintre cele mai importante, inclusiv Facebook și Instagram, în Europa".
"Nu avem absolut nicio dorință și niciun plan de a ne retrage din Europa, dar realitatea simplă este că Meta, precum și multe alte întreprinderi, organizații și servicii, se bazează pe transferurile de date între UE și SUA.", a declarat compania Meta.
Anterior, Meta putea utiliza un cadru de transfer de date numit Privacy Shield ca temei juridic pentru a efectua transferuri transatlantice de date.
Însă, în iulie 2020, Curtea Europeană de Justiție a anulat tratatul din cauza unor încălcări ale protecției datelor. Cea mai înaltă autoritate juridică a blocului a susținut că standardul nu protejează în mod adecvat viața privată a cetățenilor europeni.
Ca urmare, companiile americane au fost restricționate în ceea ce privește trimiterea datelor utilizatorilor europeni în SUA și au fost nevoite să se bazeze pe SCC (clauze contractuale standard).
UE și SUA au declarat că lucrează la o versiune nouă sau actualizată a tratatului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...