Fenomenul ”Game of Thrones”: Limba valyriană, învățată de sute de mii de oameni
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Limba vorbită de regina dragonilor a devenit extrem de populară
Limba vorbită de regina dragonilor a devenit extrem de populară
În 2017, serviciul pentru învățarea limbilor străine Duolingo a adăugat o nouă aplicație pentru valyriană, limba vorbită de Daenerys Targaryen, regina dragonilor din ”Game of Thrones”. Acum, această limbă, devenită mai populară decât ceha, norvegiana, vietnameza sau maghiara, este studiată de 834.000 de persoane, înscriși în ultimele 12 luni.

Cu două săptămâni înainte de premiera celui de-al 8-lea sezon, ultimul, din ”Game of Thrones”, numărul utilizatorului programului Duolingo, care învață limba valyriană a crescut cu 68%, a declarat pentru CNBC, purtătorul de cuvânt al companiei, Sam Dalsimer. Potrivit spuselor sale, în 2017, când a apărut noua aplicație, au fost numai 1.200 de doritori de a o studia.

De regulă, cursurile pentru fiecare limbă străină înscrsă în Duolingo sunt elaborate de sute de specialiști. De limba vorbită în extrem de popularul film de Daenerys Targaryen răspunde inventatorul ei, David J. Peterson, lingvist și președintele Societății creatorilor de limbi. Același care a gândit și limba klingoniană, din faimosul serial de televziune Star Trek.

Citește și Salariu de vedetă. Cât câștigă actorii din ”Game of Thrones”

Pe Duolingo există 824 de cuvinte limba valyriană, dintr-un total de 2.000 cât cuprinde ”dicționarul” limbii. ”Pentru fiecare dintre limbile pe care le-am creat munca mea nu a încetat, pentru că intenționez să lucrez la ele până la sfârșitul vieții sau, în orice caz, până când voi fi cu adevărat mulțumit”, a explicat lingvistul, autor a circa 50 de limbi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel