Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Un purtător de cuvânt al firmei din Finlanda a declarat că Paulig a văzut imagini cu cafeaua Poetti și se gândește acum la ce măsuri să adopte.
După începerea operațiunii speciale a Rusiei în Ucraina, multe firme finlandeze au decis să pună capăt prezenței lui în Rusia, suspendu-și toate operațiunile.
Printre ele s-a numărul și Pauling Group care, în luna martie, a anunțat că se retrage de pe piața rusă. Operațiunile Paulig din Rusia și din țările învecinate au generat aproximativ 5% din profiturile companiei. Nu foarte mult, dar nici puțin încât să fie trecut cu vederea.
Oricum, în luna mai, compania și-a anunțat decizia de a-și vinde activitatea din Rusia unui nou proprietar. Tranzacția nu a inclus marca Paulig sau oricare dintre rețetele practicate de firmă la prepararea cafelei și a altor băuturi, se arată într-un comunicat de presă.
Cu toate acestea, noua cafea Poetti a fost prezentată invitaților de la Forumul economic de la Sankt Petersburg din 18 iunie. Ambalajul semăna suspect de mult cu produsele Paulig. Publicația finlandeză Yle a fost prima care a semnalat această izbitoare asemănare.
Paulig a declarat pentru MTV Uutiset că firma a văzut fotografii cu produsele lui Poetti și se gândește acum la măsurile pe care le va lua.
Grupul Paulig și-a vândut fabrica de prăjire a cafelei din Tver, la aproximativ 170 de kilometri de Moscova. Înainte de a vinde afacerea în luna mai, cea mai mare parte a producției fabricii a fost vândută pe piața rusă.
După cum a relatat Yle, oaspeților de la Forumul Economic din Sankt Petersburg li s-au înmânat pliante care descriu cafeaua Poetti ca fiind rezultat al "îndelungatei experiențe a companiei Paulig" și "al propriei sale fabrici din Tver". Se anunța, de asemenea, că marca va intra pe piață în toamnă.
Paulig a declarat pentru MTV Uutiset că, deși și-au retras complet afacerile din Rusia, încă mai vând ceea ce le-a mai rămas prin magazii și depozite. "Am văzut pe internet imagini cu noile produse de cafea. Am contactat cumpărătorul și luăm în considerare un răspuns", spun reprezentanții Paulig.
Citește și Războiul din Ucraina a distrus ”orașul de diamant”! Oamenii sunt disperați
Atelierul unde lucrează și muncește Zanzamera se află în Surate, statul Gujarat. Împreună cu el lucrează alți 30 de oameni, care împart același punct sanitar și care-și desfășoară activitatea fără echipamente, riscând infecții pulmonare, probleme de vedere și alte boli cauzate de aerul poluat.
Acum, pe capul lor s-a mai abătut o nenorocire: sancțiunile occidentale, ca urmare a invaziei din Ucraina, împotriva Rusiei, cel mai mare furnizor de pietre prețioase neșlefuite al Indiei și un aliat strategic de lungă durată. "Nu sunt suficiente diamante și, prin urmare, nu avem de lucru", a declarat Zanzamera, în vârstă de 44 de ani, în atelierul în care lucrează de când a părăsit școala, la 13 ani.
"Războiul ar trebui să se oprească. Viața tuturor depinde de sfârșitul războiului”, a adăugat indianul. Așezat pe podea, pregătindu-și cina, muncitorul a explicat că salariul său lunar de 20.000 de rupii (240 de euro) a pierdut deja între 20 și 30% din valoare. Totuși, el este unul dintre norocoși. Potrivit sindicatelor locale, între 30.000 și 50.000 de lucrători din Surat și-au pierdut locurile de muncă.
Producție prăbușită
Surate, port situat la gura de vărsare a râului Tapti, în vestul țării, și-a câștigat reputația de "oraș indian al diamantelor" în anii 1960 și 1970. Aproape 90% din diamantele vândute în lume sunt tăiate și șlefuite în acest oraș industrial. În piața aglomerată din Mahidharpura, vânzătorii transportă aceste pietre prețioase în pachete de hârtie și vând zilnic bijuterii în valoare de milioane de dolari.
"Dacă nu trece prin Sura, un diamant nu este un diamant", zâmbește Chirag Patel, CEO al Chirage Gems. Companiile ruse, precum Alrosa, obișnuiau să furnizeze mai mult de o treime din diamantele brute ale Indiei, dar sancțiunile au oprit totul. Pentru Chirag Gems, Rusia a fost și mai importantă, reprezentând jumătate din cele 900 de pietre brute prelucrate zilnic de companie și vândute pentru 150-150.000 de dolari. Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...