Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Marina militară americană deține cel mai mare număr de nave și cea mai extinsă zonă de responsabilitate. ”Nici o altă flotă nu acoperă o suprafață atât de amplă ca US Navy, care navighează regulat în Oceanele Pacific, Atlantic și Indian, dar și în Marea Mediterană, în Golful Persic sau în zona africană”, se precizează în materialul din The National Interest.
Autorii articolului au precizat că marina militară americană numără 288 de nave, dintre care 10 portavioane, 62 de distrugătoare și 17 fregate.
Marina militară a Chinei, ocupanta poziției secunde, a parcurs, potrivit The National Interest, un drum lung în ultimii 25 de ani, iar acum dispune de 25 de distrugătoare, 42 de fregate, trei nave de desant și multe altele.
În opinia analiștilor de la The National Interest, Rusia deține a treia flotă militară din lume. Deși marina militară a Moscova a moștenit cele mai multe nave de luptă sovietice, ele au fost modernizate și sunt bine echipate cu armament performant. Potrivit estimărilor jurnaliștilor americani, flota rusă numără 79 de mari nave de luptă, inclusiv 13 distrugătoare, un portavion, cinci crucișătoare și 52 de submarine. Aproape toate au fost construite în perioada războiului rece.
Citește și Pârjolesc totul. Cele mai de temut bombardiere ale lumii
Pe locul patru se află marina militară regală a Marii Britanii, care dispune 18 fregate și distrugătoare, trei nave de luptă mari, șapte submarine nucleare de atac și patru submarine cu rachete balistice.
Britanicii sunt urmați de japonezi. Țara Soarelui răsare se poate mândri cu una dintre cele mai bună flote de submarine din lume, care numără 16 nave, subliniază publicația citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...