Ştirile dimineţii. Cele mai importante informaţii, la început de zi
Grupaj de ştiri. Click pe...
"O să fie pe ordinea suplimentară de zi. Să vă spun câteva dintre măsurile cuprinse în actul normativ - este o ordonanţă mai lungă. Înlesniri la plată pentru obligaţiile bugetare restante după data declarării stării de urgenţă, administrate de organul fiscal central. Este posibil ca unele dintre companii să fi acumulat în această perioadă obligaţii bugetare restante, şi acum venim cu această facilitate. Scutirea de la plata impozitului specific şi aici este... în urma discuţiilor cu dumneavoastră", a declarat ministrul Florin Cîţu, joi, în cadrul şedinţei de Guvern.
Ministrul a precizat că pentru domeniul HORECA va exista o astfel de facilitate până la finele anului. "Pentru HORECA. Până la sfârşitul anului. Asta înseamnă că tot anul 2020 domeniul HORECA a avut scutire de la plata impozitului specific", a spus Cîţu.
El a precizat că, de asemenea, proiectul de OUG prevede "acordarea posibilităţii autorităţilor publice locale de a adopta hotărâri privind reducerea impozitului pe clădiri sau scutiri de la plata taxei pe clădiri".
Citește și Nelu Tătaru, ”dădăcit” de Orban: Trebuie asta, asta și asta
"Prelungim şi acest lucru - prorogarea termenelor pentru depunerea notificării privind intenţia de restructurare a obligaţiilor fiscale şi a termenelor de depunere a cererii de restructurarea prevăzută de ordonanţa guvernului 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale, şi aici prorogăm nişte termene pentru că sunt companii care încă pot beneficia, unele care au ieşit din insolvenţă etc", a explicat Cîţu.
Ministrul s-a referit şi la facilităţi fiscale acordate pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.
"Facilităţi fiscale acordate pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, amânat ca urmare a reconfirmării garanţiei numărului 0534 din 18 aprilie 2014 de către Ministerul Finanţelor Publice prin ministrul Finanţelor Publice. Deci, trebuia să facem şi acest lucru", a spus Cîţu.
Ministrul s-a referit şi la "o reglementare a regimului fiscal aplicabil cheltuielilor efectuate pe perioada instituirii stării de urgenţă sau de alertă, potrivit legii, cu testele medicale de diagnosticare a infecţiei COVID-19, suportate de angajator, plătitor, pentru persoane fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor sau de către persoane fizice care determină venitul net anual".
"Astăzi, în Codul Fiscal, cheltuiala cu aceste teste făcute de angajatori era văzută ca un venit pentru angajaţi şi trebuia impozitat şi atunci reglementăm Codul fiscal ca să nu mai fie văzut în acest fel", a afirmat ministrul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...