Florin Cîțu: Instituțiile UE să folosească toate instrumentele
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Florin Cîțu
Florin Cîțu
Ţările Uniunii Europene sunt gata să folosească toate instrumentele şi resursele fiscale în acest context economic complicat, determinat de epidemia de coronavirus, potrivit ministrului interimar al finanţelor, Florin Cîţu.

"Acum am terminat teleconferinţa cu toţi miniştrii de finanţe din UE- EUROGRUP. Tema: impactul economic pentru ţările din UE al coronavirus (COVID-19). Ţările UE sunt gata să folosească toate instrumentele şi resursele fiscale în acest context economic complicat", a scris Cîţu pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce priveşte România, ministrul interimar a subliniat că bugetul pentru 2020 a fost construit să facă faţă provocărilor pentru creşterea economica venite atât din exterior cât şi din interior.

"Avem resursele (inclusiv un buffer la nivel istoric) şi instrumentele fiscale pentru a asigura creşterea economică sustenabilă pe termen mediu pentru România. România este mai pregătită ca niciodată să facă fata oricăror provocări de natură economică", a precizat Florin Cîţu.

Citește și Florin Cîțu anunță o modificare împortantă la obținerea adeverințelor de venit

Conform agenţiei EFE, ultimele date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii situează numărul celor afectaţi de la declanşare epidemiei în China la circa 90.900 cazuri la nivel mondial, în timp ce peste 3.100 de persoane au decedat.

În România, un nou caz pozitiv de coronavirus a fost confirmat miercuri la o persoană de 71 de ani din Suceava, informează Grupul de Comunicare Strategică. Acesta este al şaselea caz de COVID-19 confirmat în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...


pixel