Urmărește dezbaterea live

Florin Cîțu negocieză amânarea ratelor la bănci
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Florin Cîțu
Florin Cîțu
Ministerul Finanţelor a început să poarte discuţii cu bancherii privind amânarea ratelor românilor la credite şi după data de 1 ianurie 2021, având în vedere prelungirea consecinţelor economice nefavorabile determinate de criza coronavirusului.

“Ne gândim împreună cu sistemul bancar ce vom face după data de 1 ianuarie. Este clar că economia nu şi-a revenit încă şi s-ar putea să avem în continuare nevoie de astfel de facilităţi. Căutăm împreună soluţii pentru perioada de după 1 ianuarie, astfel încât nici sistemul bancar, nici clienţii băncilor şi nici economia să nu sufere”, spune Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, într-un material video, citat de Ziarul Financiar.

Ministrul menţionează că în momentul de faţă sunt luate în calcul mai multe variante, inclusiv cea de prelungire a perioadei privind amânarea ratelor românilor la credite. “Putem să plecăm de la o prelungire, până la variante mai soft, pe anumite cazuri specifice, unde oamenii rămân în şomaj. Trebuie mai întâi să analizăm împreună cu sistemul bancar care sunt efectele de până acum. Ce costuri au însemnat aceste nouă luni şi ce putem să facem în viitor”.

Popa(BNR): Sectorul bancar nu a fost prins nepregătit de pandemie

Înţelegerea dintre bancheri şi Ministerul Finanţelor, care a fost agreată în primăvara acestui an în contextul crizei coronavirusului, a vizat prelungirea ratelor cu până la 6 luni, respectiv, cel mult până la finalul anului 2020.

Până la 15 iunie, peste 334.000 clienţi persoane fizice şi aproape 28.000 de companii au solicitat suspendarea plăţii ratelor, ceea ce reprezintă 22% dintre creditele acordate persoanelor fizice şi circa 28% din portofoliul total de credite accesate de persoanele juridice, potrivit datelor centralizate de Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel