Florin Jianu: ”Măsurile anunțate de Guvern nu ajută pe nimeni”
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Jianu
Florin Jianu
EXCLUSIV
Florin Jianu, președintele Consiliului Național al IMM-urilor din România, a făcut câteva declarații pentru DCBusiness în legătură cu scumpirile energiei electrice și gazelor și efectul pe care acest fenomen îl are asupra afacerilor dar și impactul care reverberează în toate straturile societății.

Florin Jianu a aminti că patru confederații patronale și toate confederațiile sindicale au trimis Guvernului o scrisoare deschisă primului ministru în care: ”Cerem reglementarea prețurilor în energie, aceasta fiind de altfel singura soluție pe care noi o vedem pentru a trece această perioadă dificilă atât pentru populație cât și pentru mediul economic. Iar  această reglementare a prețurilor să fie de jos până sus, adică de la producători, distribuitori, furnizori”.

Întrebat care sunt afacerile cele mai afectate de scumpiri, Florin Jianu a spus că: ”Greu de spus. Am avut o ședință săptămâna trecută cu președinții noștri de patronate, atât teritoriale cât și sectoriale și de la agricultură, sectorul agroalimentar, sectorul zootehnic, sectorul construcțiilor, distribuitorii de bunuri, cam tot sunt afectați. Nu există un sector mai afectat sau mai puțin afectat”.

Criza prețurilor la energie. Mircea Coșea, întrebări cheie pentru Guvern. Cine dă banii înapoi

Facturi DUBLE la încălzire pentru bucureșteni! Dar caloriferele sunt RECI

Federații din energie: ”România nu a înlocuit ce a închis”

Despre reacția Guvernului, Florin Jianu a spus că măsura anunțată după ședința coaliției nu va rezolva situația, practic o va perpetua: ”Au încercat să plafoneze și ați văzut, au fost emise două milioane de facturi greșite. Piața este bulversată”. 

Președintele Consiliul Național al IMM-urilor a mai spus că: ”Am văzut astăzi că și cei de la Partidul Social Democrat au ieșit și au spus lucruri cam în aceeași direcție pe care mergem și noi și partenerii noștri sociali și pe care o susținem, adică prețul reglementat. Știm că piața s-a liberalizat, că nu e neapărat concurențial. Nu e pe placul Comisiei Europene și al regulilor europene dar este singura soluție pentru a ne salva pe toți și IMM-uri și companii mari și populație.”

Florin Jianu a conchis spunând că reglementarea prețului ”[...] se va întâmpla oricum, mai devreme sau mai târziu, fiind de fapt și singura soluție”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel