FNGCIMM lansează garanția "DE CINCI ORI SUBVENȚIA", produs de garantare dedicat fermierilor care dețin adeverințe APIA

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii SA-IFN și alături de partenerii bancari vor acorda facilități de garantare a creditelor pentru capital de lucru prin lansarea produsului ”DE CINCI ORI SUBVENȚIA” pe baza adeverințelor emise de APIA. CEC Bank este primul finanțator care a semnat actul adițional la convenția de lucru privind acordarea garanțiilor în baza OUG NR. 43/2013.

FNGCIMM va susține accesul la finanțare pentru beneficiarii APIA din sectorul vegetal cât și sectorul zootehnic, garantând în procent de 80% din valoarea creditului acordat de partenerii bancari. Sursele sunt puse la dispoziție de MADR pentru creditele pentru capital de lucru necesar desfășurării activităților curente, acordate de către instituțiile de credit partenere.

Garanția va fi valabilă pe toată durata finanțării, pentru garanţia acordată plătindu-se un singur comision de garantare.

Beneficiarii, fermieri care dețin adeverințe emise de APIA, înregistrați ca societăți comerciale, asociații, societăți și cooperative agricole, persoane fizice în calitate de producători agricoli (

PFA, ÎI, ÎF) trebuie să se încadreze în criteriile de eligibilitate ale finanţatorului, să deţină adeverinţele emise de APIA, să nu beneficieze de garanţii de la alte Fonduri de garantare pentru finanțarea accesată, să nu se afle în dificultate financiară sau insolvență, să nu figureze cu restanțe în CRC/BC.

Acordarea garanției presupune și încheierea unui contract de fidejusiune de către împrumutatul persoană fizică sau acționarul/asociatul/ administratorul/reprezentantul legal al beneficiarului, în funcție de tipul entității juridice împrumutate, precum și ipotecă mobiliară  pe conturile curente deschise la  instituția finanțatoare,  inclusiv  asupra contului  deschis pentru încasarea subvenției APIA.

 

***

 

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii -FNGCIMM SA-IFN- este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM detine o pozitie importanta în conducerea Asociatiei Europene a Institutiilor de Garantare- AECM prin alegerea directorului general, Dumitru Nancu ca vicepreședinte al asociației.

 

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.


FNGCIMM SA - IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanția FNGCIMM SA - IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ședință de Guvern / FOTO: Gov.ro
Bursa de Valori București
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României
Nvidia / Foto: Laineema / Flickr
Casă de schimb valutar
Semnare document / FOTO: Freepik
Nissan
Foto: Freepik.com
Ceaușescu pe șantier / Foto: Fototeca online a comunismului românesc / Cota: 116/1979
Sac cu bani / FOTO: Freepik

Investitorii stau pe munți de cash și nu știu ce să facă

Mii de miliarde de dolari blocate din cauza războaielor...

Declarația unică - Foto ilustrativ
Cupru
Londra
Apple

Apple intră în domeniul interfețelor creier-computer

Apple (NASDAQ:AAPL) își face intrarea în domeniul...

Samsung

Samsung pregătește o achiziție importantă în Europa

Este vorba despre preluarea unui specialist în sisteme...

Indicele ROBOR la 3 luni a început să scadă
Tanczos Barna

România va încasa 1,3 miliarde euro din tranşa 3 din PNRR

România va încasa, pe 10 iunie, 1,3 miliarde euro din...

Cristian Popa, BNR
Calendar fiscal

Modificări în declarația 100. Apare o nouă obligație fiscală

ANAF actualizează formularul 100, apare o nouă obligație...

OECD
București interbelic
Indici bursieri
Ședință de Guvern
Deficit comercial / Foto: Freepik
BVB / FOTO: Pagina de Facebook a BVB

pixel