Fost șef al MI6, despre laboratorul din Wuhan: Au distrus deja probele
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Cu siguranță va avea loc o anchetă foarte serioasă
Cu siguranță va avea loc o anchetă foarte serioasă
Sir Richard Dearlove, care a condus serviciile britanice de spionaj MI6 între anii 1999 și 2004, a declartat că ar putea fi aproape imposibil să se dovedească vinovăția Chinei în actuala pandemie.

"Nu știm ce s-a întâmplat, dar o mulțime de date au fost distruse sau au dispărut, așa că va fi dificil să dovedim că laboratorul ar sta la originea pandemiei".

Deoarece adevărul este că în septembrie au fost șterse cantități uriașe de date despre cele mai recente cercetări legate de coronavirus din laboratorul Wuhan.

Richard Dearlove acuză occidentul de naivitate în acest caz. Se știe că în China, oricine încalcă linia oficială a partidului este redus la tăcere.

Fostul șef al MI6 nu exclude că acest lucru s-a întâmplat și oamenilor de știință care au vrut să vorbească despre experimentele de la Wuhan.

„Acesta este exact motivul pentru care analiza științifică este atât de importantă acum”, a explicat Dearlove. În cele din urmă, acest lucru ar putea dovedi că virusul a fost creat în laborator.

Fostul șef al MI6 a mai spus că raportul Organizației Mondiale a Sănătății ”este o farsă” iar de acum încolo ceea ce se întâmplă nu mai e o chestiune a OMS.

Biden își trimite serviciile secrete în cursă

Președintele american Joe Biden a ordonat serviciilor de informații americane, la mijlocul săptămânii trecute, să-și „dubleze” eforturile de investigare a cauzelor pandemiei COVID-19.

El a spus că nu există suficiente dovezi pentru a deduce „dacă provin din contactul uman cu un animal infectat sau dintr-un accident de laborator”.

Biden a declarat că majoritatea agențiilor de informații "nu cred că există suficiente informații pentru a spune dacă una este mai probabilă decât cealaltă".

El a îndrumat laboratoarele federale americane să asiste la anchetă și a îndemnat China să colaboreze cu experți internaționali pentru a determina cauzele pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel