Fitch Ratings confirmă ratingul României, dar ne avertizează. Care sunt consecințele
Rating susţinut de apartenenţa...
Luna trecută, pesta porcină africană a ajuns în Europa Occidentală, doi mistreţi morţi fiind găsiţi în Belgia, ceea ce a provocat îngrijorări în rândul fermierilor din Olanda, Franţa, Germania şi Luxemburg, ţări aflate relativ aproape de locul descoperirii cazurilor.
Autorităţile chineze şi sud-coreene au interzis importurile de porci şi produse din carne de porc din Belgia, după descoperirea unui focar de pestă porcină africană în această ţară. După ce au instituit verificări amănunţite, au interzis vânătoarea şi alte activităţi, autorităţile din nord-estul Franţei vor ca până la sfârşitul acestei săptămâni să instaleze garduri de-a lungul graniţei Belgia, a anunţat un oficial de prefectura Meurthe-et-Moselle.
După descoperirea mistreţilor morţi, Belgia a decis să sacrifice câteva mii de porci din zonă pentru a preveni răspândirea virusului către crescătoriile de porci. În 29 august, Bulgaria a anunţat că a finalizat gardul cu o lungime de 133 de kilometri de la graniţa cu România, în ideea de a preveni accesul animalelor migratorii infectate cu virusul pestei porcine africane.
Până acum, virusul a fost descoperit în opt ţări din estul UE, precum şi în Ucraina şi în Rusia. România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria sunt ţările cele mai afectate de pesta porcină africană, autorităţile şi fermierii fiind extrem de îngrijoraţi din cauza ritmului în care se răspândeşte epidemia. În august, România a confirmat cea mai gravă epidemie de la Al Doilea Război Mondial şi până în prezent, sacrificând aproximativ 350.000 de porci din cauza pestei porcine africane.
Germania, Spania şi Franţa sunt principalii exportatori de carne de porc din UE, blocul comunitar fiind al doilea mare exportator global de carne de porc după China, scrie Agerpres. Pesta porcină africană s-a extins rapid în Europa de Est şi în China - cel mai mare producător global de carne de porc - unde apar zilnic noi cazuri la distanţe mari unul faţă de altul.
Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de până la 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin şi nici tratament. Potrivit autorităţilor veterinare, pesta porcină africană nu afectează şi nu se transmite la oameni, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, însă există un impact la nivel social şi din punct de vedere economic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Rating susţinut de apartenenţa...
Guvernul s-a decis în privința...
Donald Trump a câștigat...
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Declarația Unică a suferit...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
Continuă lucrările de modernizare a centralei de la...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...
Unii investitori încep să-și piardă răbdarea și, prin...
Anunțul a fost făcut de...
Comisia Europeană va căuta soluții alternative pentru...
Suma totală depășește 130 de milioane de dolari.
Buget record pentru apărare.
Un demers care vizează bateriile.
Creșteri semnificative pentru...
Donald Trump și administrația...
DCBusiness aduce în atenția cititorilor săi cele mai...