Gafă de proporții a unei importante bănci
Autor: Matei Ion | 30 dec 2021 / 20:33
Santander acum caută să își recupereze banii
Santander acum caută să își recupereze banii
Cel mai mare creditor din Spania Banco Santander SA a făcut o uriașă greșeală chiar de Crăciun, în Marea Britanie.

Filiala britanică a băncii Santander a distribuit din greşeală în ziua de Crăciun 130 de milioane de lire sterline (peste 150 de milioane de euro), bani pe care intenţionează să-i recupereze, relatează AFP.

Pe 25 decembrie, din cauza unei "probleme tehnice", 75.000 de plăţi electronice efectuate de circa 2.000 de clienţi ai băncii au fost dublate în conturile beneficiarilor, a anunţat banca joi într-un comunicat transmis AFP, confirmând o informaţie relatată iniţial de ziarul The Times.

Tranzacţiile efectuate la dublu au fost direct debitate din conturile băncii şi niciun client "nu a plătit din propriul buzunar, în niciun moment", a dat asigurări Santander, dând asigurări că lucrează "cu numeroase bănci din Regatul Unit pentru a recupera" sumele în cauză.

ROBOR ”și-a pierdut busola” înainte de sărbători

Beneficiarii viramentelor erau în special angajaţi sau furnizori din anumite companii cliente ale Santander care şi-au primit în consecinţă salariile sau plăţile de două ori.

Viramentele s-au făcut în conturi din mai multe bănci britanice, ceea ce complică recuperarea fondurilor, potrivit The Times. Ziarul scrie că una dintre aceste instituţii a declarat că este reticentă în a recupera banii dacă asta înseamnă expunerea titularului contului.

Santander a precizat că a "identificat rapid şi corectat" o problemă de planificare la originea plăţilor eronate, adăugând că a deschis pe lângă băncile beneficiare "o procedură de remediere a unei erori bancare".

Filiala britanică a băncii spaniole Santander are 14 milioane de clienţi şi a realizat un beneficiu net de peste un miliard de lire sterline în primele nouă luni ale lui 2021, notează AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Impozitul progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult

Guvernul și a dat seama că are nevoie urgentă de noi...

Preţul grâului a bubuit în Europa. Este un nou record

Este consecință logică a unei decizii adoptate recent de...

ANAF face angajări masive. Condiții de angajare

ANAF anunță că scoate la concurs zeci de posturi de...

McDonald's pleacă din Rusia, după 30 de ani

Celebrul lanţ de restaurante de tip fast-food şi-a...

Crossuri externe