Gala de Premiere BVB Arena. Radu Hanga: Bursa de Valori este aici să vă ajute să creșteți
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Radu Hanga / FOTO: Facebook BVB
Radu Hanga / FOTO: Facebook BVB
EXCLUSIV
Bursa de Valori București (BVB) a premiat cele 15 companii finaliste în cadrul evenimentului BVB Arena 2024. În scursa sa intervenție, Radu Hanga, Presedintele Consiliului de Administratie, Bursa de Valori Bucuresti, a vorbit despre cele trei direcții în care se îndreaptă omenirea și ce înseamnă acest lucru pentru BVB,

”O să încep puțin dramatic, după care ne neliniștim. Anul 2023, o carte scrisă de Mohamed El Erian, un guru al investițiilor, și Gordon Brown, fost prim ministru al Marii Britanii. Cartea se numește ”Perma crisis. A plan to Fix a Fractured World”, a spus Radu Hanga în deschiderea discursului său. 

Trei direcții majore

Președintele BVB a explicat și de ce s-a oprit la această lucrare. ”Mi-au plăcut cuvintele, pentru că se pliează, oarecum, pe ceea ce discutăm noi la Bursa de Valori București. Uitându-se la poza mare, și noi ne uităm la asta pentru că întotdeauna vrem să știm cum arată lumea în care ne mișcăm, oamenii spun că ne mișcăm în trei direcții majore”, a explicat vorbitorul.

Detaliind, Radu Hanga a arătat că, în primul rând ”lumea se mișcă dinspre unipolaritate spre multipolaritate, ceea ce, pentru noi cei care avem peste 50 de ani, înseamnă ceva, pentru că am trăit într-o lume multipolară. Lumea se mișcă dinspre neo-liberalism spre neo-naționalism și dinspre hiperglobalizare spre fragmentare”, a enumerat el.

Făcute ca aici să rămână

Transpunând totul în termeni economici, președintele BVB a precizat că această ultimă mișcare, ”dintre hiperglobalizare spre fragmentare înseamnă mișcarea dinspre o lume globală spre o lume mai locală, mai regională. De ce este important acest lucru pentru noi - și când spun noi mă refer atât la Bursa de Valori București, cât și la acei dintre voi care aveți afaceri în România -, pentru că, într-un fel, ne arată că ceea ce vedem în jurul nostru este aici să rămână, adică o localizare a producției. 

Termeni de genul nearshoring, friendshoring, care înseamnă lanțuri de aprovizionare mai scurte, lucruri care sunt aici să rămână, preferința consumatorilor pentru produsele locale este aici să rămână și, desigur, Bursa de Valori București este aici să rămână pentru a vă ajuta pe voi să creșteți”, a spus Radu Hanga. 

O călătorie

Potrivit spuselor sale, ”Gala Premiilor BVB Arena este o călătorie pe care o parcurgem pentru a identifica și promova companiile românești de succes. Îmi place foarte mult să cred că, de-a lungul acestor ultimi șapte ani, Made in Romania, iar acum BVB Arena vă arată că Bursa de Valori București poate fi o scenă care să ajute la promovarea companiilor locale.

Un pas către BVB

Dacă răsfoim isoria, vedem că am avut peste 1500 de companii, companii mari, companii mici care au trecut prin proiectul Made in România, unele dintre ele au ajuns pe scena BVB fie emițând acțiuni, fie emițând obligațiuni. Ne placem să credem că altele au găsit alte soluții de finanțare, fie că sunt credite bancare, acces la fonduri cu capital de risc sau consultanță de la partenerii programului nostru. Ne dorim să credem că ceea ce facem noi aici adaugă valoare afacerilor voastre și, desigur, vă arată una dintre opțiunile de mers înainte, un pas către Bursa de Valori București. 

Youtube video image

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Dunărea la Baziaș
Lapte / FOTO: Freepik
Bursa de la București / FOTO: Facebook
China / FOTO: Freepik

În Asia, influența Chinei bate pasul pe loc

Ponderea Washingtonului rămâne predominantă în Asia,...

Banca Transilvania
BASF / FOTO: Wikipedia
Lingouri de argint
Inundații la Budapesta

Vârful viituri pe Dunăre va fi atins pe 2 și 3 octombrie

Directorul general al Administraţiei Naţionale Apele...

BERD
Bursa din Hong Kong / FOTO: Wikipedia
Port comercial / FOTO: Freepik

Ce face Rusia pentru a intra pe noi piețe de cereale

A elaborat un plan concret și ambițios pe care se pare...

Câmp petrolier
Euro / sursa foto: Freepik.com

Franţa se împrumută la dobânzi mai mari decât Spania

Așa ceva nu s-a mai întâmplat în ultimii 18 ani. 

Curs valutar. Pexels.com
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/birou-masa-de-lucru-laptop-barba-i-6803551/
Spania / sursa foto: Freepik.com
Întâlnirea ministrului Sebastian Burduja cu delegația din Emiratele Arabe Unite
ANCOM
Elveția

pixel