Gaură uriașă în bugetul Germaniei. Nemții strâng cureaua
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Angela Merkel
Angela Merkel
Germania va avea un buget mai mic cu 25 de miliarde de euro în 2023 ca urmare a încetinirii creșterii economice care va duce la scăderea veniturilor din taxe, se arată într-un document al Ministerului de Finanțe german, citat de către Reuters . Finanțiștii statului german cred că tensiunile comerciale globale și Brexitul va încetini ritmul creșterii economice, ei revizuind deja prognoza de creștere a PIB-ului în acest an de la 1,8% la 1%.

Ritmul scăderii încasărilor la buget va fi de circa 5 miliarde de euro anual, se arată în documentul pe care ministrul de Finanțe, Olaf Scholz, l-a pregătit pentru uzul colegilor săi din cabinet. ”Este un semnal de alarmă către colegi că s-au terminat vremurile în care se fac solicitări fără cecuri care să le acopere. Acum este timpul disciplinei bugetare”, a declarat adjunctul ministrului de Finanțe, Bettina Hagedorn.

Schimbarea previzionată pentru finanțele Germaniei este cu atât mai dură cu cât anul trecut cea mai mare economie a lumii a avut un surplus bugetar de 11 miliarde de euro, iar acum Olaf Scholz le cere miniștrilor să facă economii. Cheltuielile cu personalul ale statului vor fi înghețate în 2019, mai ales că există costuri suplimentare legată de renunțarea la energia pe bază de cărbune. În schimb, nivelul investițiilor va fi menținut în 2019 la cel de anul trecut.

Citește și: Germania anticipează un excedent bugetar peste aşteptări

Cabinetul Angelei Merkel urmează să anunțe până pe 20 martie o schiță a bugetului pe 2020 și planificarea financiară până în anul 2023. Estimările veniturilor din taxe urmează să fie actualizate până pe 9 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel