Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Sfârşitul posibil al acordului privind tranzitul gazelor ruseşti către Europa, via Ucraina, va avea un impact "neglijabil" asupra Italiei, totuşi continentul rămâne vulnerabil, în urma sporirii dependenţei de gazele naturale lichefiate (GNL) importate, a afirmat directorul general al companiei energetice italiene Snam SpA, Stefano Venier, într-un interviu acordat Bloomberg.
"Suntem într-o situaţie fragilă, ţinând cont de evoluţiile geopolitice şi acum, în Italia şi Europa, avem expunere la comerţul GNL. Tensiunile din Orientul Mijlociu provoacă nervozitate pe pieţe, în condiţiile în care 20% din tranzitul global de gaze se desfăşoară prin strâmtoarea Ormuz", a explicat şeful Snam.
Dependenţa Europei de fluxurile globale de gaze naturale lichefiate, de asemenea vulnerabile la perturbări ale producţiei şi concurenţa din alte regiuni, menţine regiunea expusă la potenţiale majorări de preţuri, în special acum în apropierea sezonului rece. De asemenea, preţurile sunt volatile din cauza riscurilor geopolitice.
Declaraţiile lui Venier vin într-un moment în care traderii de gaze din regiune urmăresc sfârşitul acordului de tranzit de gaze dintre Moscova şi Kiev, care expiră în 31 decembrie. Ambele părţi şi-au exprimat disponibilitatea de a găsi o soluţie care ar putea implica Azerbaidjanul.
"Oprirea acordului de tranzit nu va avea un impact semnificativ asupra cantităţii de gaze disponibile în Italia pentru următoarea iarnă, ţinând cont de nivelul din depozite. Discuţiile se referă la gaze trimise către ţări ca Austria, care este puternic dependentă de fluxurile din Rusia, a apreciat Venier.
Acesta consideră că Europa ar trebui să-şi reducă dependenţa de fluxurile din Rusia, deja ponderea volumelor de gaze ruseşti transportate prin conductele Snam este de doar 5-6% din consumul total.
"Anul viitor va funcţiona şi al doilea terminal GNL, ceea ce ne va ajuta să ne sporim capacitatea de gaze naturale lichefiate", a adăugat Venier.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...