General american: Acesta poate fi începutul sfârșitului democației în SUA
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump
Generalul de marină, în retragere, John Allen, a declarat, miercuri, că amenințările președintelui Trump de a folosi armata americană împotriva protestatarilor „poate fi începutul sfârșitului experimentului american”.

"Alunecarea Statelor Unite în iliberalism poate să fi început la data de 1 iunie 2020", a scris Allen într-un eseu publicat în revista online Foreign Policy și a mai spus: ”Să țineți minte data aceasta”.

Allen, fostul comandant al Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate NATO și a forțelor americane din Afganistan, a declarat că Trump a oprind discursul din Rose Garden în care s-a declarat el însuși „președintele legii și al ordinii”, folosirea gazului lacrimogen pe protestatarii din fața Casei Albe pentru a-și face o poza cu biblia în mâna în fața unei biserici, a fost un moment „uimitor” și potențial unul esențial, mai este de părere generalul.

"Donald Trump a exprimat doar condoleanțe goale pentru  uciderea lui George Floyd, nu a spus nimic despre motivele fundamentale și care stau la bara tulburărilor sociale: rasismul și inegalitatea sistemică, absența istorică a respectului și negarea justiției", scrie Allen.

CIA și Aliații se uită cu groază la Donald Trump

 „Da, l-a menționat pe George Floyd, dar nu a abordat deloc vechile problemele sociale. El consideră criza ca pe o problemă neagră - nu ca pe un lucru care trebuie abordat prin crearea unei fundații și a impulsului necesar unei mișcare către justiția socială, ci ca o oportunitate de a folosi forța pentru a se înfățișa ca un președinte care reprezintă0 „legea și ordinea”.

"... Trump a fost clar că îi consideră pe cei angajați în aceste revolte ca teroriști", a continuat Allen. „El a spus acest lucru, în mod evident ca justificare pentru a desfășura armata americană pentru a aplica forța federală - forța sa ”personală” împotriva revoltelor”, este de părere generalul în rezervă.

„... Donald Trump nu este religios”, mai opinează generalul John Allen, ”nu are nevoie de religie și nu-i pasă de devotament, decât în ​​măsura în care servesc nevoilor sale politice”, a adăugat el. "El nu a reușit să proiecteze niciuna dintre emoțiile superioare sau lidershi-ul de care este nevoie disperată în fiecare stst al acestei națiuni în acest moment cumplit”, conchide John Allen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel