Gentiloni: UE are nevoie de noi modalităţi pentru a sprijini firmele în tranziţia energetică

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
O sută de aleşi europeni cer interzicerea noilor proiecte în domeniul combustibililor fosili
O sută de aleşi europeni cer interzicerea noilor proiecte în domeniul combustibililor fosili
Uniunea Europeană are nevoie de noi modalităţi pentru a-şi sprijini companiile în tranziţia energetică şi a contracara efectele subvenţiilor publice oferite competitorilor americani, a declarat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, informează Reuters.

Într-un interviu publicat marţi în cotidianul financiar olandez FD, Paolo Gentiloni a spus că ar putea fi nevoie de sprijin de la stat pentru a împiedica mutarea campaniilor din cauza preţurilor ridicate la energie şi a efectelor economice ale războiului din Ucraina, care sunt resimţite mai dur în Europa decât în alte părţi. Cu toate acestea, comisarul european nu a spus cât de mare ar trebui să fie noile fonduri de sprijin şi nici cum ar trebui să fie finanţate.

"Haideţi mai întâi să stabilim ce sectoare şi proiecte, precum hidrogenul, sunt de interes comun european şi apoi să vedem de ce este nevoie pentru a le stimula", a spus Paolo Gentiloni.

Acest sprijin ar trebui de asemenea să ajute UE să răspundă la programul Inflation Reduction Act (IRA), în valoare de 430 miliarde de dolari, adoptat de SUA la finele anului trecut, a adăugat Gentiloni.

Ţările membre UE se tem că Inflation Reduction Act (IRA) va crea un dezavantaj incorect pentru firmele lor, deoarece acestea nu vor putea beneficia de reduceri de taxe pentru componentele utilizate în tehnologiile din domeniul energiilor regenerabile, de exemplu în automobilele electrice, pe care legea IRA le oferă cu condiţia ca echipamentele respective să fie produse în America de Nord, potrivit Agerpres.

"Nu vom răspunde cu tarife vamale la subvenţiile de miliarde de dolari acordate de SUA. Trebuie să îmbunătăţim competitivitatea europeană", a spus Paolo Gentiloni. 

Care este procedura și avantajul angajării muncitorilor din Asia?

Criza forței de muncă pe piața din România se face simțită din ce în ce mai tare cu fiecare an care trece, motiv pentru care foarte mulți angajatori locali se văd nevoiți să apeleze la personal calificat din afara țării.

Migrația forței de muncă a existat întotdeauna și este un proces normal și benefic pentru mai multe părți, fiind posibil între majoritatea statelor lumii. Astfel, angajatorii primesc informații și susținere din partea statului român pentru demararea și buna funcționare a acestor demersuri, cât și consultanță și asistență profesională din partea companiilor specializate în recrutarea de personal străin.

Avantajele angajării muncitorilor din Asia

Pentru lucrătorii sosiți din state non-UE beneficiile sunt că pot găsi un loc de muncă stabil, cazare și hrană, cât și un salariu în medie de până la 3 ori mai mare decât în țara de origine. 

Angajatorii sunt mulțumiți de astfel de procese de recrutare deoarece găsesc cu ușurință personal calificat dispus să presteze munci pentru care, la nivel național, nu mai există doritori. În plus, lucrătorii din Asia sunt persoane pricepute și dedicate muncii lor, astfel că angajatorul beneficiază de seriozitate și eficiență. De asemenea, contractele cu acești muncitori sunt încheiate pe o perioadă de minim un an de zile, cu posibilitatea de prelungire, care este cel mai des solicitată. Astfel, angajatorul nu este nevoit să treacă prin același proces complicat de obținere a avizelor și documentelor necesare la schimbarea oricărui proiect sau la încheierea fiecărei perioade contractuale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani / Foto: DCBusiness
Daniel Dăianu
Gazprom
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Contor electric
Bluesky

O nouă rețea socială, luată în colimatorul UE

Bluesky, platforma socială descentralizată care a...

Deficit bugetar
Bitcoin
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere şedinţa de marţi

Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa...

Date ROBOR

Indicele ROBOR la trei luni a urcat, marţi, la 5,87% pe an

Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.

Instalație de gaze
Foto: Oana Pavelescu
O persoană votează cu ocazia alegerilor prezidențiale / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
TikTok
foto: pexels.com
Gabriel Zetea
Trump. Foto: Pexels.com
O scădere semnificativă
Industrie / Sursa: Freepik.com
Bani - calcule

BNR: Creştere a depozitelor în lei şi valută ale populaţiei

BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...

Liga spaniolă / Sursa foto: Shutterstock

Hola, España! Premiere fotbalistice în La Liga Spania

Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...

Gazprombank / FOTO: Wikipedia

Turcia sare în ajutorul Gazprombank și negociază cu SUA

Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...

Cimitir de mașini / FOTO: Captură de ecran
Nissan / FOTO: Unsplash

Nissan caută un investitor pe termen lung

În mod specific, compania este interesată de...

Mgmenergo / FOTO: Pexels
Izolații / FOTO: Pexels
Telefon mobil / FOTO: Freepik

Huawei renunță la Android

Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...


pixel