Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Țările Uniunii Europene au amânat vineri luarea unei decizii privind o propunere de lege care ar obliga marile companii să verifice dacă lanțurile lor de aprovizionare practică munca forțată sau provoacă daune mediului, după ce Germania a indicat că se va abține de la vot.
Este nevoie de o majoritate din partea a 15 țări ale UE, reprezentând 65% din țările UE, pentru ca directiva privind obligația de sustenabilitate a întreprinderilor (CSDDD) să treacă la votul final în Parlamentul European, unde se așteaptă ca deputații să o susțină, informează Reuters.
Vineri, nu era încă clar dacă un număr suficient de reprezentați ai celor 27 de țări ale UE susțineau legea, Germania urmând să se abțină. Un diplomat al UE a declarat că poziția Germaniei ar fi putut determina alte țări să se răzgândească.
Partidului Liberal Democrat din Germania s-a opus legii privind lanțul de aprovizionare, susținând că aceasta ar împovăra întreprinderile cu o birocrație excesivă. De asemenea, ei au ridicat obiecții față de o lege a UE care vizează eliminarea vânzărilor de autoturisme cu emisii de CO2 până în 2035 și față de planurile UE de reducere a emisiilor provenite de la camioane.
Partenerii lor de coaliție, social-democrații și Verzii, au susținut legea și au avertizat că Germania își va pierde credibilitatea în UE din cauza opoziției de ultim moment.
Președinția belgiană a UE a declarat că acest punct a fost eliminat de pe ordinea de zi a reuniunii de vineri a reprezentaților celor 27 de țări ale UE și că va fi reprogramat la o dată care urmează să fie anunțată. Diplomatul UE a precizat că aceasta ar urma să aibă loc miercurea viitoare.
În conformitate cu CSDDD, care urmează să intre în vigoare în 2027, marile companii din UE vor trebui să identifice și să ia măsuri de remediere în cazul în care constată că în lanțurile lor de aprovizionare se recurge la muncă forțată sau exploatarea copiilor prin muncă sau se produc daune asupra mediului, cum este cazul defrișărilor.
Normele se vor aplica companiilor din UE care au peste 500 de angajați și o cifră de afaceri netă la nivel mondial de peste 150 de milioane de euro și pentru firmele din afara UE a căror cifră de afaceri în UE depășește această sumă.
Amenzile pentru încălcarea acestor norme ar putea ajunge până la 5% din cifra de afaceri globală a unei companii.
Legea a stârnit îngrijorarea corporațiilor din afara UE, cum ar fi cele din Statele Unite, deoarece vizează aproximativ 4 000 de companii care își desfășoară activitatea în cadrul blocului comunitar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...