Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Previziunile scăderii au fost actualizate după ce inițial, analiștii se aștepta la o scădere de 0,2% a PIB-ului celei mai puternice economii europene în 2023, conform publicației online Deutsche Welle.
Războiul din Ucraina și costurile generate de acesta, resimțite asupra prețurilor la energie, au afectat "în mod deosebit" sectorul manufacturier, a precizat Comisia.
Zona euro ar urma să înregistreze o creștere economică de 0,8% în 2023, față de 1,1% cât se preconiza anterior. În 2024 se așteaptă să înregistreze o creștere de 1,3%, în scădere de la 1,6%.
Blocul celor 20 de state membre din zona euro a intrat în recesiune în primul trimestru al anului. Încetinirea economică este rezultatul reducerea cererii din cauza ratelor ridicate ale inflației, a precizat comisia.
"Reducerea cererii interne, în special a consumului, arată că prețurile de consum ridicate și încă în creștere pentru majoritatea bunurilor și serviciilor au un impact mai mare decât era de așteptat", a declarat CE.
"O scădere suplimentară" este așteptată în următoarele luni, deoarece economia se confruntă cu "multiple impedimente", a declarat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, în cadrul unei conferințe de presă.
"Economia UE a suferit două șocuri masive, unul cu pandemia și altul cu atacul Rusiei în Ucraina", a adăugat vicepreședintele Comisiei, Valdis Dombrovskis.
Germania este singura mare economie care se preconizează că va scădea în acest an chiar dacă activitatea economică a încetinit în toate marile economii din zona euro.
Economia germană, orientată spre producție și exporturi, a fost afectată de creșterea prețurilor la energie și de încetinirea cererii în China, un partener comercial cheie.
Germania este singura economie majoră care se așteaptă să se contracte anul acesta, a declarat Fondul Monetar Internațional în iulie.
Cu toate acestea, situația economică din această țară nu este într-atât de dezastruoasă, având în vedere că șomajul se află la un nivel minim record, iar lucrătorii câștigă mai mult.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Statele Unite vor impune taxe...
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
Revolut lansează o nouă...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...