Gigantul energetic, British Gas anunță noi SCHIMBĂRI
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Gigantul energetic, British Gas anunță noi SCHIMBĂRI
Gigantul energetic, British Gas anunță noi SCHIMBĂRI
Compania a început prin achiziționarea a 2.000 de camionete electrice de la Vauxhall și a anunțat că din acest an va opri complet achiziționarea de mașini pe benzină.

În următorii cinci ani, British Gas va transforma complet flota de 12.000 de mașini în motoare electrice. 

Vauxhall Vivaro-e este o autoutilitară de dimensiuni medii, care vine în trei configurații. Conform ciclului WLTP, acumulatorul cu o capacitate totală de 75 kW / h oferă o autonomie maximă de 330 km și o viteză de până la 130 km / h. Vauxhall oferă, de asemenea, o garanție de 160.000 km pentru bateriile sale și instalează încărcare rapidă în autoutilitare - de la 0% la 80% bateria se încarcă în 30 de minute.

Citește și: Un MILIARD de dolari pentru AstraZeneca. Nu din VACCINURI

Sarcina utilă a Vivaro-e este de 1,2 tone, iar puterea motorului este de 100 kW și 260 Nm.

Dacă cooperarea dintre Vauxhall și British Gas va avea succes, până în 2025, compania de petrol și gaze va comanda încă 1.500 de astfel de autoutilitare, potrivit Cleantechnica.

Este important de menționat că acordul cu Vauxhall grăbește strategia British Gas, prezentată acum doi ani. Inițial,  trecerea la mașini electrice era planificată pentru 2030, dar se pare că acordul climatic de la Paris și desfășurarea rapidă a infrastructurii pentru vehicule electrice în Marea Britanie au accelerat procesul de electrificare a companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel