Goldman Sachs: Prețul petrolului va exploda, într-un final!
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Ultima prognoză a experților americani
Ultima prognoză a experților americani
Experții băncii americane Goldman Sachs au publicat o nouă previziune privind evoluția pieței petrolului. Astfel, analiștii se așteaptă ca prețurile aurului negru să crească la 80 de dolari/baril în ultimul trimestru al anului în curs. În opinia specialiștilor băncii, piața subestimează redresarea cererii, chiar și cu o posibilă reluare a livrărilor din Iran

"Argumentele în favoarea creșterii prețurilor la petorl rămâne aceleași, neschimbate, în condițiile unei evoluții destul de nesigure a cererii, care progresează lent pe fondul unei ofere destul de rigide. Se pare că, deși vaccinarea și-a demonstrat eficiența, jucătorii păstrează încă o atitudine de prudență, temându-se de situația din India, un mare consumator de petrol”, au estimat analiștii băncii. 

Chiar și în cazul în care Iranul și-ar relua exporturile de țiței în luna iulie, prețul petrolului marca Brent, de referință în Europa, nu va urca la valoarea de 80 de dolari mai devreme de trimestrul al patrulea al anului, a ținut să precize banca americană. 

Analiștii Goldman Sachs scriu că redresarea cererii pe piețele dezvoltate va compensa recenta scădere a consumului din cauza pandemiei de coronavirus și eventuala încetinire a ritmului de redresare economică din Asia de Sud și America Latină.

Citește și Alertă în Rusia! S-a ajuns la fundul sacului. Declarație oficială

Cererea globală ar putea crește cu 4,6 milioane de barili pe zi pentru restul anului, cea mai mare parte a creșterii urmând să se producă în următoarele trei luni, au adăugat analiștii.

„Mobilitatea populației crește rapid în SUA și Europa, pe măsură ce ritmul vaccinărilor accelerează, iar activitatea din sectoarele transporturilor și industriei crește”, se menționează în nota. 

Banca se așteaptă ca OPEC + să compenseze orice creștere a producției iraniene prin suspendarea creșterii producției sale timp de două luni în a doua jumătate a anului 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel