Alphabet, compania mamă a Google, a plătit prima greșeală după ce acesta în căutarea disperată de a a-i asigura pe oameni că este încă în frunte în cursa pentru cea mai bună tehnologie de inteligență artificială a venit cu răspunsuri greșite.
Un anunț publicitar conceput pentru a prezenta noul său robot de inteligență artificială a arătat că acesta a răspuns incorect la o întrebare.
Acțiunile Alphabet s-au prăbușit miercuri cu peste 7%, reducând valoarea de piață a firmei cu 100 de miliarde de dolari.
În promovarea robotului, cunoscut sub numele de Bard, care a fost lansată luni pe Twitter, acesta a fost întrebat ce poate să spună unui copil de nouă ani despre descoperirile făcute de telescopul spațial James Webb, scrie BBC.
Acesta a oferit răspunsul că telescopul a fost primul care a fotografiat o planetă din afara sistemului solar al Pământului, când, de fapt, această piatră de hotar a fost revendicată de European Very Large Telescope în 2004 - o greșeală remarcată rapid de astronomi pe Twitter.
Investitorii au fost, de asemenea, dezamăgiți de o prezentare pe care compania a făcut-o despre planurile sale de a implementa inteligența artificială în produsele sale.
Google se află sub presiune de la sfârșitul anului trecut, când OpenAI, susținută de Microsoft, a prezentat un nou software, ChatGPT. Acesta a devenit rapid un succes viral pentru ușurința cu care a reușit să treacă examenele de la școlile de afaceri, să compună versuri de cântece și să răspundă la alte întrebări.
Săptămâna aceasta, Microsoft a declarat că o nouă versiune a motorului său de căutare Bing, care a rămas în urma Google de ani de zile, va utiliza tehnologia ChatGPT într-o formă și mai avansată.
Deși investitorii au îmbrățișat impulsul pentru inteligența artificială, scepticii au avertizat că graba de a folosi această tehnologie ridică riscuri de erori sau de rezultate distorsionate, precum și probleme de plagiat.
Un purtător de cuvânt al Google a declarat că eroarea a evidențiat "importanța unui proces de testare riguros, lucru pe care îl demarăm săptămâna aceasta cu programul nostru Trusted Tester".
"Vom combina feedback-ul extern cu propriile noastre teste interne pentru a ne asigura că răspunsurile Bard îndeplinesc un standard ridicat de calitate și siguranță în ceea ce privește informațiile din lumea reală", au spus ei.
Luna trecută, Alphabet, a eliminat 12.000 de locuri de muncă - aproximativ 6% din forța sa de muncă la nivel mondial - pe fondul disponibilizărilor de la o serie de giganți tehnologici de top.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...