Google Rusia își cere insolvența. Lovitură cruntă pentru utilizatorii ruși
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Google respinge ideea împărţirii costurilor reţelelor cu operatorii europeni de telecomunicaţii
Google respinge ideea împărţirii costurilor reţelelor cu operatorii europeni de telecomunicaţii
Google Rusia, companie care face parte din grupul Alphabet Inc. și-a cerut însolvența.

Infomația a fost făcută publică miercuri pe site-ul Fedresurs, mesajul spunând că subsidiara "prezenta o notificare privind intenția de a se declara insolvabilă (falimentară).

"Începând cu 22 martie 2022, aceasta prevede propriul faliment și incapacitatea de a-și îndeplini obligațiile monetare, cererile de plată a indemnizațiilor de concediere și (sau) remunerația personalului care lucrează sau a lucrat anterior în baza unui contract de muncă și (sau) obligația de a efectua plăți obligatorii în termenul prevăzut", se arată în notă.

Rusia a declarat marți că nu intenționează să blocheze YouTube al Alphabet, în pofida amenințărilor și amenzilor repetate, recunoscând că în urma unei astfel de măsuri ar avea probabil de suferit utilizatorii ruși și, prin urmare, ar trebui evitată.

Google va elimina aproape 900.000 de aplicații din Play Store

Directorul executiv al Rostelecom (RTKM.MM), Mihail Oseevskiy, a declarat miercuri că Google funcționează normal în țară, inclusiv toate serverele sale, a relatat agenția de presă TASS.

Nu a fost imediat clar dacă amenzile impuse împotriva Google, care includ o taxă de 7,2 miliarde de ruble (113 milioane de dolari) în decembrie pentru ceea ce Moscova a spus că a fost o incapacitate repetată de a șterge conținutul pe care Rusia îl consideră ilegal, au fost de vină pentru declararea insolvenței.

Veniturile din 2021 ale au fost de 134,3 miliarde de ruble, a arătat baza de date Spark a agenției de știri Interfax privind companiile rusești, notează Reuters.

Rusia ia măsuri împotriva Google din cauza „falsurilor" de pe YouTube

Rusia ia măsuri împotriva Google din cauza conținutului de pe YouTube pe care îl consideră „fals". Măsurile includ interzicerea publicității pe platformă și a resurselor de informare.

Autoritatea rusă de reglementare a telecomunicaţiilor a anunţat joi că interzice companiei Google să îşi facă publicitate în Rusia, acuzând platforma YouTube că difuzează informaţii false despre forţele ruse din Ucraina, potrivit AFP.

Moscova desfăşoară o campanie amplă de reprimare a difuzării de informaţii care nu corespund liniei oficiale.

"YouTube a devenit o platformă-cheie pentru difuzarea de 'falsuri' despre operaţiunea militară specială de pe teritoriul Ucrainei, discreditând forţele armate ruse", a transmis Roskomnadzor, care reproşează de asemenea platformei că publică materiale ale "extremiştilor" ucraineni.

Autoritatea a mai acuzat de asemenea platforma că cenzurează media ale statului rus, ale căror canale pe YouTube au fost închise. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Indemnizații majorate cu 10%. Ce persoane sunt vizate

Guvernul intenționează să majoreze cu 10% unele...

Pensii militare. Veşti bune: Sume restituite către seniori

Veşti bune pentru cei care au pensii militare. 

Bursele mondiale, în fața unei săptămâni de foc

O săptămână plină de evenimente care, fiecare în parte,...


pixel